Går for ligaseier nummer 300 i managerkarrieren

Jürgen Klopp kan med seier på Vicarage Road runde 300 ligaseiere som manager.

24. nov 2018 kl 10.38 Einar Kvande

Klopp vant 101 seriekamper som Mainz-manager, han har 133 Bundesliga-seiere som Borussia Dortmund-manager og han har ledet Liverpool til 65 seiere i Premier League. Dagens kamp er hans ligakamp nummer 607 som manager.

Klopps Liverpool har scoret 17 mål i de siste fem kampene mot Watford på hjemme- og bortebane. De har sluppet inn bare fire på de samme kampene. 11 av scoringene til Liverpool har kommet i de to siste kampene på Anfield.

Watford og Liverpool har aldri spilt 0-0 i ligasammenheng. Alle de 22 kampene mellom klubbene har kommet i den engelske toppserien.

Mohamed Salah er den Liverpool-spilleren gjennom tidene som har scoret nest flest mål mot Watford, med fem mål på to kamper. Bare Ian Rush, med 10 mål på 11 kamper, har scoret flere mot gultrøyene.

Roberto Firmino har nettet fire ganger på seks kamper mot The Hornets.

Liverpool har ikke tapt noen av de 21 bortekampene i alle turneringer hvor Firmino har scoret. Statistikken forteller om 18 seiere og tre uavgjortkamper.

Har holdt buret rent i sju ligakamper

Alisson Becker har holdt buret rent i sju ligakamper denne sesongen. Bare landsmannen Ederson i Manchester City kan matche det antallet.

Dersom Liverpool klarer å holde buret rent også på Vicarage Road, vil deres antall innslupne mål (5) være det minste de noen gang har sluppet inn etter 13 ligakamper.

Watford startet sesongen med fire strake ligaseiere for første gang noensinne i Premier League, da de i tur og orden slo Brighton, Crystal Palace, Tottenham og Burnley.

Etter dette har de vunnet to av åtte kamper, borte mot Wolverhampton og hjemme mot Huddersfield.

Javi Gracia er den fjerde manageren som leder Watford mot Liverpool i de siste fire sesongene, etter Quique Sanchez Flores, Walter Mazzarri og Marco Silva.

Kilde: Liverpoolfc.com

Har du innspill til journalisten?
[email protected]