Henderson og Keita ute mot Arsenal

Dette sa Jürgen Klopp på dagens pressekonferanse.

2. nov 2018 kl 11.09 Arve Vassbotten

Jürgen Klopp møter pressen for å snakke om lørdagens møte med Arsenal. Vi følger det han sier i denne saken.

Om skader:

– Henderson vil være tilbake i trening i starten av neste uke, mens Keita i slutten av denne. Det gjør ikke så stor forskjell til denne kampen. Salahs skade er ikke noe alvorlig. Det er en betennelse i en scene. Det er ikke noe alvorlig, og han brukte en skinne for beskyttelse på bildene deres så, og det har ingen påvirkning.

Henderson og Keita er også tvilsomme til møte med Røde Stjerne på tirsdag.

– Selv små skader i fotball tar 3-4 uker. Så de går heldigvis bare glipp av 20 Premier League-kamper, spøker Klopp.

– Men de følger tidsplanen. Vi ville ikke haste det, og det kunne vi ikke heller og det er ingen vits i å prøve på det.

Om Arsenal:

– Det er alltid tøffe kamper, og Emery har hatt en stor jobb med å komme inn etter Wenger som har vært der i 50 år eller noe. Jeg kjenner ikke til andre managere i Arsenal. Men de har startet sterkt, og forhåpentligvis er de ikke i en så god periode nå. De er godt organisert og har god kontringer, og er gode på små flater. Så det er en tøff kamp.

– De er selvsagt en topp fire kandidat. De hadde en tøff start mot Manchester City, og så mot Chelsea, som var litt av et triks fra de som satte opp kalenderen. Men de er en trussel for alle.

– De scorer mange mål og er en offensiv trussel. Det er en stor utfordring å hindre de fra å score. De har alle verktøyene.

Om forskjeller på Wenger og Emery:

– Jeg vil ikke sammenligne dem. Det er ikke min jobb. Min jobb er å finne ut hva jeg skal gjøre i år. Wenger er en av de beste managerene i verden, det er det ikke noen tvil om. men etter en lang tid kan det være lurt å endre. Men bare om man gjør det til noe bedre. Alle i fotball vet hvor bra Emery er, selv om fansen kanskje ikke skjønte det helt i starten og alle ønsker posterboys her i England. Men han har vunnet åtte titler de siste tre årene. Når nye managere kommer inn, er alle spillerne utenfor komfortsonen. De må bevise, og det har de gjort bra.

Om prestasjonene så langt denne sesongen:

– Min vurdering er «so far, so good». En kvart sesong er ingen ting. Vi har holdt oss til vår plan. Så lenge de fleste av guttene er i form, har vi et veldig godt fotballag. Da har man en sjans til å vinne hver eneste kamp, og en stor vilje til å gjøre det.

– Er jeg sikker på at vi vil score i hver eneste kamp? Nei. Men jeg er sikker på at vi vil skape sjanser. Arsenal gir ikke bort for mange sjanser, men vi må forsøke å ta de vi får. Vi har en mulighet til å få med oss noe om vi er på vårt beste.

– Den mest intense perioden av sesongen er fortsatt foran oss. Nå er det en intens periode denne uken, og så en ny landskamppause, min favoritt!

Om møte med Emery mot Sevilla:

– De klarte ikke forsvare seg mot oss i første omgang, men vi klarte ikke ta vare på sjansene. Hva som skjedde i den garderoben i Basel, vet jeg ikke, men det endret seg i andre og de fikk momentum. I den 63. kampen i sesongen hadde vi ikke så mye gass å gå på. Men de vant, vi tapte. Det er allerede historie.

Om han vil beholde den nye formasjon framover:

– Spillerne mister ikke rytmen om vi endrer litt, det er ikke så store endringer. Endringene er gjort for at spillerne skal komme i sine mest «komfortable» posisjoner. Men hvis de står i de posisjonene blir det ganske kjedelige kamper. De må bevege seg. Man må skape en formasjon der alle vet hva de skal gjøre i forsvar, og offensivt trenger man å finne en formasjon der de er på sitt beste område på banen. Det kan gjøres på mange måter. Og spesielt på midtbanen, om alle er friske, så kan det gi mening å ta inn flere av dem med ulike offensive oppgaver. Vi er ikke så sta på systemet, og det har vi aldri vært. Vi har allerede spilt med en diamant denne sesongen, og ingen snakket om det. Selv om vi sa det var en diamant, var det kanskje ikke så åpenbart etterpå, hvis ikke ville det kanskje vært skrevet mye om.

– Vi prøver å få spillerne i sine beste posisjoner, der de kan skinne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]