Klopps første Liverpool-kjøp var fra Røde Stjerne

– Jeg forventer ikke mange mål denne gangen, sier Marko Grujic.

6. nov 2018 kl 10.56 Arve Vassbotten

Marko Grujic ble Jürgen Klopps første spillerkjøp som Liverpool-manager, da han kom fra Røde Stjerne Beograd 6. januar 2016.

Han ble umiddelbart lånt tilbake til moderklubben for resten av 2015/16-sesongen. Da vant Grujic ligaen i Serbia med barndomsklubben, som han debuterte for allerde som 17-åring.

– Det var den kampen jeg håpet på selvsagt. At mine to favorittklubber skulle spille mot hverandre i Champions League var perfekt, sier Grujic til Goal.com.

Selv vil han ikke være tilstede på Marakana, men han har skaffet foreldrene billetter fra Røde Stjerne, og noen serbiske venner på borteseksjonen av stadion.

– De har alltid vært min klubb. Da jeg spilte for dem var det det stolteste øyeblikk i livet mitt, sier Grujic om Røde Stjerne.

– Skremmende

Selv om Liverpool vant 4-0 i den første kampen på Anfield, advarer Grujic om hva som venter i Beograd. Og ikke minst mener han veien fra garderoben til stadion er en av de mest skremmende i fotball.

– Ja, det er rimelig galskap. Den delen av stadion er veldig gammel. Den ble værende slik også etter at andre deler ble utviklet, på grunn av historien og tradisjonen rundt den. De ønsket ikke å endret det. På en måte er det likt som på Anfield, man ønsker ikke å miste den følelsen. Det er unikt og det er det man ønsker, sier Grujic.

– Å gå ned der og se politiet i tunellen og graffitien på veggene er ganske utrolig, og man kan høre lyden fra fansen over. For en motstander kan jeg se for meg at det vil være ganske skremmende også.

– Gode defensivt, spesielt hjemme

– Det blir spennende å høre med lagkameratene i Liverpool etter kampen om hvordan de oppfattet det. Det vil helt sikkert bli spesielt for dem.

– Atmosfæren er en ting, men Røde Stjerne holdt Napoli til uavgjort, så de kan spille også. Det blir ikke enkelt for Liverpool.

– De er veldig bra defensivt, spesielt rundt boksen, og spesielt på Marakana ser det ut til at de klarer å yte noe ekstra, kanskje på grunn av atmosfæren og supporterne. Jeg forventer ikke mange mål denne gangen.

– Forbereder kroppen og hodet

For Grujics egen del har ikke overgangen til Liverpool gått helt som han hadde håpet. Lørdag 20. august 2016 fikk han Premier League-debuten da han kom inn i bortekampen mot Burnley (0–2) etter 77 minutter. Skader satte imidlertid sitt preg på den første sesongen i engelsk fotball, og han fikk bare to innbytter i toppdivisjonen.

Grujic spilte kun seks kamper for Liverpool i første halvdel av 2017/18, og han ble derfor den 17. januar 2018 lånt ut til Championship-klubben Cardiff for resten av sesongen. Der spilte han totalt 14 kamper og gjorde ett mål. Denne sesongen er han på utlån i Hertha Berlin.

Selv har Grujic vært ute med en ankelskade den siste tiden, men skal nå være tilbake i full trening. Han sier han har kontakt med både Julian Ward, som har ansvaret for utlånsspillerne, og med Klopp.

– Manageren tekster meg eller ringer etter en god kamp, noe som er fint. Han snakker mye om Tyskland og Bundesliga, siden han fortsatt er veldig interessert i det. Sønnen hans bor i Berlin også, så vi har også snakket om byen og ting å gjøre der.

Grujic har fortsatt mål om å komme tilbake til Liverpool og etablere seg på laget.

– Det har ikke endret seg. Jeg ville elsket å komme tilbake til Liverpool som spiller.

– Det er derfor jeg har dratt på lån, for å forberede kroppen og hodet på det høyeste nivået, og vi vet alle at det høyeste nivået er klubber som Liverpool, Barcelona og Real Madrid. Min drøm og ambisjon er å være en del av Liverpool når vi nå går framover, forhåpentligvis neste sesongen og videre, men jeg vet jeg må jobbe hardt og levere på banen med Hertha denne sesongen først.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]