The Times:Liverpool med utrolig Barcelona-klausul

Barcelona må virkelig grave dypt i lommeboka om de handler spillere fra Liverpool før 2020!

21. nov 2018 kl 13.33 Einar Kvande

Barcelona må punge ut med 100 millioner euro (89 millioner pund) i tillegg til transferbeløpet dersom de forsøker å kjøpe en Liverpool-spiller før 2020. Denne avtalen skrev Barcelona under på i forbindelse med kjøpet av Philippe Coutinho. Det melder velinformerte Paul Joyce i The Times.

Denne utrolige klausulen ble forhandlet frem av Michael Edwards, Liverpools sportsdirektør, da han solgte Coutinho til katalanerne for 142 millioner pund i januar.

Det betyr i klartekst at dersom Barcelona skulle forsøke å sikre seg for eksempel Virgil van Dijk, så vil bare ekstrabeløpet være langt over de 75 millioner pund som Liverpool betalte for hollenderen for ti måneder siden.

Gjelder til sommeren 2020

Barcelona var ikke spesielt fornøyd med at de måtte signere en slik avtale, ifølge Joyce, men Edwards skal ha insistert på dette for å gå med på salget av Coutinho.

Dette for å forhindre Barcelona fra å kjøpe Liverpool-spillere de nærmeste årene.

Selv om Barcelona vegret seg for å signere avtalen, var de så oppsatt på å signere Coutinho at de til slutt motvillig ga etter, ifølge Joyce.

Avtalen trådte i kraft i det øyeblikket Coutinho satte navnetrekket sitt på kontrakten med Barcelona, og gjaldt for resten av den sesongen, og to hele sesonger til. Altså frem til sommeren 2020.

Spillere som Mo Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané har alle tidligere blitt linket til Barcelona.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]