Mer Sterling-penger på vei

Liverpool får en halv million pund for hver 30. kamp Raheem Sterling starter for Manchester City.

13. nov 2018 kl 18.06 Einar Kvande

Da Manchester City kjøpte Raheem Sterling fra Liverpool sommeren 2015 betalte de 44 millioner pund umiddelbart. Med full uttelling på diverse klausuler kan imidlertid Liverpool håve inn totalt fem millioner til, og halvparten av dette beløpet har allerede havnet i Anfield-klubbens kasse.

Dersom Manchester City vinner både Premier League og Champions League i mai, vil Liverpool ha sikret seg full pott, 49 millioner pund, for Sterling-overgangen. Det er å håpe at Liverpool snyter seg selv for den utbetalingen!

Evening Standard melder at Sterling bare trenger å spille sju kamper til før en ny utbetaling på en halv million pund er på vei fra City til Liverpool. Så langt har han spilt 113 kamper til sammen i Premier League og Champions League for City. Den dagen Sterling runder 120 kamper vil City ha betalt Liverpool totalt 2 millioner pund basert på antall spilte kamper i disse to turneringene.

2,5 millioner pund ekstra

23-åringen ble den dyreste engelske spiller gjennom tidene da han skrev under for City for drøye tre år siden. Så langt har Liverpool altså innkassert 2,5 millioner pund på toppen av de 44 millioner pund den opprinnelige kjøpesummen lød på. Den største enkeltutbetalingen kom etter Citys ligamesterskap forrige sesong, og lød på 1 million pund.

I avtalen forlangte Liverpool 1,5 millioner pund for hver Champions League-tittel City vant med Sterling i troppen, og 1 million pund for hver ligatittel.

Det maksimale City må ut med totalt for å vinne titler med Sterling på laget er 3 millioner pund. Det betyr at dersom City vinner både ligaen og Champions League denne sesongen så vil overgangssummen nå sitt maksbeløp på 49 millioner pund.

Sterling scoret 23 mål da City vant ligaen i fjor, og har allerede notert seg for sju mål denne sesongen. Han signerte nylig en ny femårskontrakt med City, som gjør ham til en av de best betalte engelske fotballspillerne noensinne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]