Fire var sparket på samme tid i fjor:Premier League-sesongens første managersparking

Slaviša Jokanović tapte på Anfield i sin siste kamp som Fulham-manager.

14. nov 2018 kl 14.06 Marius Rabben

Tabelljumboen bekreftet onsdag formiddag at Jokanović er ferdig etter 1053 dager – nesten tre år – i London-klubben.

Claudio Ranieri, som ledet Leicester til ligagull i 2015/16, er Fulhams nye manager.

Sympati fra Klopp

Dette skjer tre dager etter at Liverpool slo serberens mannskap 2–0 på Anfield, i kampen der Mohamed Salahs ledermål kort tid før pause kom 14 sekunder etter at Fulham fikk en scoring annullert for offside.

– Jeg har sympati for ham i den situasjonen han står i, sa Jürgen Klopp til pressen etter oppgjøret. Da hadde tyskeren ønsket Jokanović lykke til for resten av sesongen, og han sa han håpet Fulham ville beholde ham.

– Jeg så dem ofte i Championship forrige sesong, og det var briljant. Jeg tror ikke det er mange lag med en skikkelig fotball-spillende plan som rykker opp fra Championship, men de spilte virkelig fotball. Det er bra, og jeg synes de bør holde seg til det fordi det er der de er ordentlig gode, sa Klopp.

Men ledelsen i Fulham FC ville det altså annerledes.

– Jeg forventet ikke å måtte komme med denne nyheten om Slaviša, og skulle ønske at omstendighetene var slik at det ikke ville skje, men utviklingen vår denne sesongen har ført til at jeg vet dette er riktig beslutning, på rett tidspunkt, for spillerne våre, klubben og supporterne, sier styreformann Shahid Khan.

– Slaviša vil alltid ha min takknemlighet og respekt for alt han gjorde for at Fulham returnerte til toppdivisjonen.

Rekord i antall managerbytter forrige sesong

Dermed er Slaviša Jokanović den første manageren i Premier League som blir avskjediget denne sesongen.

På samme tidspunkt i fjor hadde fire klubber allerede byttet manager, og det ble ytterligere to til før året var omme. På nyåret og våren ble det gjort fire nye endringer, noe som tangerte sesongrekorden i Premier League på hele ti managerbytter fra 2013/14-sesongen.

Ved sesongslutt i mai bekreftet også fire klubber at sine managere var ferdige, i tillegg til Arsène Wengers avskjed i Arsenal, noe som betød at 15 (!) hadde fratrådt sin managerstilling siden begynnelsen av sesongen. Og det inkluderer ikke Antonio Conte som ble ferdig i Chelsea påfølgende juli.

Tilbake til Jokanović: Tar vi med lavere divisjoner i regnestykket, er 50-åringen den 16. manageren som forlater sin stilling denne sesongen.

Først ut var Gary Bowyer, som ga seg i Blackpool allerede etter én serierunde på grunn av uenigheter med styret. Tidligere røde Harry Kewell ble nummer fem på lista da han var ferdig i Crawley Town på tampen av august, og samme mann ble for øvrig også nummer 15 i den samme oversikten da han ble sparket i Notts County tirsdag denne uka – etter bare 74 dager i klubben.

Vil etablere klubben i Premier League

Fulham bekrefter at den ferske avtalen med Claudio Ranieri strekker seg flere år fremover. Italieneren ble sparket i Leicester sesongen etter eventyrgullet, og han tok over franske Nantes foran 2017/18-sesongen. Der fikk han sparken kort tid før sesongslutt. Nå er han i gang med forberedelsene til hjemmekampen mot Southampton om halvannen uke.

– Målet i Fulham bør aldri være å så vidt skulle holde seg i Premier League. Vi må til enhver tid være en tøff motstander som bør forvente å være suksessfulle, sier Ranieri til Fulhams nettside.

– Denne Fulham-stallen besitter eksepsjonelt talent som står stikk i strid med tabellposisjonen. Jeg vet at dette laget er kapabelt til å levere bedre prestasjoner, noe vi umiddelbart skal jobbe med.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]