Skaffet seg luke i topp 4-kampen

Tre av de antatte topp fire-kandidatene ga bort poeng, og Liverpool klatret til 2. plass.

11. nov 2018 kl 19.41 Arve Vassbotten

For en gangs skyld var det nok mange Liverpool supportere som ønsket at Manchester United skulle ta poeng mot Manchester City søndag kveld.

Men Pep Guardiolas lag ble for sterke og vant 3-1 på Ethiad etter scoringer av David Silva (12), Sergio Aguero (48) og Ilkay Gundogan (86). Citys siste mål kom etter 44 pasninger i en periode der Man Utd presset på for utligning, etter at Martial hadde satt inn et straffespark etter 58 minutter.

Men med det klatret Man City igjen forbi Liverpool på tabellen, etter at de røde inntok tabelltoppen for noen timer med seieren over Fulham tidligere på kvelden.

Den gode nyheten for Liverpool-fans er imidlertid at selv om kampen om ligaledelsen ikke bedret seg, har søndagens resultater hjulpet noe i kampen for topp fire-plassering.

Klatret forbi Chelsea

Chelsea klarte nemlig bare ett poeng hjemme mot Everton etter en målløs affære der, og dermed klatret Liverpool forbi Chelsea på tabellen.

Og på Emirates spilte Arsenal bare 1-1 mot Wolves. Bortelaget tok ledelsen etter 13 minutter ved Cavaleiro, men Arsenal sikret ett poeng ved Mkhitaryan etter 86 minutter.

Etter 12 spilte kamper har nå Manchester City på 1. plass 32 poeng, Liverpool har 30, Chelsea 28 og Tottenham 27 på fjerdeplass. Arsenal er nå på 5. plass med 24 poeng. Tre lag har nå 20 poeng. Bournemouth på 6. plass, Watford på 7. plass og Manchester United på 8. plass.