Sturridge er spilleberettiget mens saken pågår

Daniel Sturridge har frem til klokken 19.00 i morgen å svare på fotballforbundets tiltale om ulvovlig gambling.

19. nov 2018 kl 10.05 Einar Kvande

Jürgen Klopp står fritt til å ta med Daniel Sturridge i sine kamptropper mens saken om påståtte brudd på fotballforbundets gamblingregler er under behandling. Det skriver Paul Joyce i The Times.

Sturridge har frem til klokken 19.00 i morgen med å svare på fotballforbundets tiltale som er relatert til hans låneovergang til West Bromwich Albion i januar.

29-åringen har kategorisk benektet at han personlig gamblet på overgangen, men fotballforbundets strenge regelverk gjør det også ulovlig for fotballspillere å utlevere informasjon som andre kan utnytte til å plassere veddemål.

Kan ta flere uker

Dersom Sturridge nekter straffeskyld vil det måtte oppnevnes en uavhengig kommisjon for å komme til bunns i saken. Det er ingen presedens i saker som dette, så et ekspertpanel må nedsettes for å avgjøre en eventuell straff dersom Sturridge sier seg skyldig i tiltalen. Det er en prosess som kan ta flere uker.

Sturridge og hans representanter har svart på spørsmål fra FA i det som har vært en lang etterforskning.

Liverpool møter Watford i Premier League på lørdag, før kamper mot Paris Saint-Germain i Champions League og Merseyside-derbyet mot Everton. Sturridge kan altså spille i disse kampene, og i øvrige kamper frem til saken er avgjort.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]