Liverpool vant miniderbyet på Goodison

Et skudd fra Adam Lewis som endret retning i Rafael Camacho var nok til å avgjøre et relativt tamt miniderby.

25. nov 2018 kl 14.15 Einar Kvande

Sluttrapport

Serieleder Everton satte inn mer angrepsstyrke i andre omgang, og forsøkte å gå ut i hundre. Men Caoimhin Kelleher hadde god kontroll på de skuddforsøkene som kom fra de blå, selv om vertene kom til flere avslutninger enn i første omgang.

Fremover på banen ble Rafael Camacho vel glad i ballen i mange situasjoner, og sinket dermed Liverpools kontringer. Det var i det hele tatt spillerne i de bakre rekker som gjorde det best de siste 45 minuttene, og spesielt merker vi oss den unge, lovende høyrebacken Hoever, samt at kaptein George Johnston virkelig stod frem og vant det som var av dueller.

2. omgang

90. min: Dommeren blåser av kampen.

90. min: Det er lagt til tre minutter.

87. min: Millar skaffer Liverpool en corner.

84. min: Broadhead skyter langt utenfor Kellehers mål.

80. min: Everton-bytte. Gordon inn for Evans.

79. min: Liverpool får enda en corner. Chirivella tar den. Millar skyter ballen langt opp på tribunen.

78. min: Liverpool får en ny corner, som Adam Lewis tar. Millar får avsluttet, men forsøket blir blokkert.

77. min: Everton-innbytter Lavery kommer seg forbi Masterson og får skutt fra en god posisjon inne i feltet. Ingen problemer for Kelleher.

74. min: Camacho og Chirivella spiller vegg et par ganger, før førstnevnte sender avgårde et susende lavt skudd fra langt hold som går like utenfor.

72. min: Everton på en ny farlig visitt i Liverpool-forsvaret, og igjen er det Johnston som får ryddet opp.

70. min: Juanma får gult kort for å ha holdt en Everton-spiller i trøya under en kontring.

69. min: Johnston ofrer seg og blokkerer en volley fra Dowell. Corner for vertene. Den får Liverpool klarert.

66. min: Chirivella mister ballen, og Everton-innbytter Sambou kommer fri. Han får imidlertid ikke nok kraft bak sitt lave skudd fra snaue 16 meter under press fra Juanma, og Kelleher redder enkelt.

61. min: Everton bytter. Lavery kommer inn for Adeniran.

57. min: Evertons Evans er nede med en skade.

54. min: Viktig blokkering av Lewis i forsvar.

54. min: Adam Lewis forsøker å skru ballen i hjørnet, men bommer.

53. min: Liverpool får en corner etter et godt angrep.

49. min: Kelleher må i aksjon igjen, og igjen redder han komfortabelt. Men Liverpools irske keeper har fått mer å henge fingrene i disse første fem minuttene av andre omgang enn han hadde i hele første omgang.

47. min: Everton har startet andreomgangen best, og fyrer av et lavt skudd. Ingen problemer for Kelleher.

46. min: Liam Millar kommer inn for Liverpool. Han erstatter Nat Phillips. Everton gjør også et bytte. Sambou kommer inn for Bowler.

Pauserapport

Liverpool tok en tidlig ledelse da Adam Lewis skjøt fra langt hold, og ballen traff Rafael Camacho. Retningsforandringen satte Evertons keeper helt ut av spill, og ballen trillet inn midt i mål.

Etter dette har Liverpool hatt god kontroll defensivt, og skapt flere halvsjanser. Det skal også nevnes at de røde hadde to headinger i tverrliggeren med bare ett sekunds mellomrom like før de tok ledelsen.

1. omgang

45. min: Ett minutt er lagt til i første omgang.

44.min: Woodburn er nær ved å nå et håpløst tilbakespill fra en Everton-forsvarer, men de blå for ryddet opp.

43.min: Juanma blir tråkket på, og mister skoen.

34. min: Evertons Dowell på visitt i Liverpool-feltet, men det blir ikke farlig.

32.min: Evertons Bowler får tilsnakk etter en sen takling på Hoever.

30.min: Chirivella skyter over i etterkant av Lewis sitt hjørnespark.

30. min: Nydelig Liverpool-angrep i regi av Hoever og Camacho blir headet ut til corner av en Everton-forsvarer.

22. min: Everton kommer gjennom, men avblåses for offside.

14.min: Nathan Broadhead misbruker en enorm mulighet til å utligne, når Josh Bowler legger inn foran mål. Hoever forstyrrer imidlertid Broadhead såpass at Everton-spilleren ikke får foten på ballen.

11.min: 0-1 RAFAEL CAMACHO. Flott Liverpool-angrep avsluttet av Adam Lewis som skyter fra distanse. Skuddet treffer Rafael Camacho, og endrer retning, slik at det utmanøvrerer Evertons keeper og går i mål.

10.min: Både Nat Phillips og Ben Woodburn header i tverrliggeren i tur og orden i etterkant av hjørnesparket! Der var Liverpool utrolig nær å ta ledelsen.

9.min: Camacho går rett på mål, og skyter. Via Browning, og til en ny Liverpool-corner.

8.min: Nat Phillips handser på Pedro Chirivellas corner, og vertene får frispark.

8.min: Ben Woodburn vinner en ball høyt i banen, og skaffer Liverpool kampens første corner.

5.min: Juanma og Jonjo Kenny smeller sammen i en hodeduell. Begge må ha behandling, men begge kan fortsette.

5.min: En veldig rolig start på dette derbyet.

1. min: Everton tar avspark.

Før kampen

Liverpool U23 møter Everton på Goodison Park i Premier League 2 i ettermiddag. Du kan se kampen på LFCTV GO. Sendingen starter klokken 14.30. Avspark er klokken 15.00.

Ben Woodburn får lite spilletid på lån hos Sheffield United, og får derfor sårt tiltrengt spilletid for Liverpool U233 i ettermiddag.

Liverpool starter med følgende lag: Kelleher, Hoever, Juanma, Masterson, Johnston, Phillips (Millar 46), Camacho, Chirivella, Woodburn, Christie-Davies, Lewis

Reserver: McKenzie-Lyle, Coye, R Williams, Longstaff

Matty Virtue og Bobby Adekanye er ute med skader.