– 2018 har vært litt av et år

En overstrømmende glad og pratesalig Jürgen Klopp visste ikke hva godt han skulle si om spillerne sine etter 5-1-seieren over Arsenal.

29. des 2018 kl 21.35 Tor Sandø

Liverpool-manageren karakteriserte Arsenal-kampen som en "åpen kamp", i intervjuet med Premier Leagues egen TV-kanal etter kampslutt på Anfield.

– Vi fikk et tidlig mål i mot på en kontring, men spillerne beholdt roen og var kalde i hodet og kom oss inn i kampen, sier Klopp.

Skryt

Liverpool-manageren skrøt av alle lagdelene etter Arsenal-kampen. Forsvaret som sto godt i mot det som kom av kontringer, for arbeidssomme midtbanespillere og effektive angrepsspillere.

– Guttene hadde en egen ro med ballen, var godt organiserte og flinke til å jobbe seg inn i situasjonene og tilbake i kampen. Vi viste verdensklasse, et fantastisk forsvar, gjenvant ballen og bød på noen fantastiske scoringer. Vi er veldig glad i dag, sa Klopp og smilte godt.

– Vi var klare over hvor gode Arsenal er og hvor klare de alltid er for å slå tilbake. Men våre spillere lot de ikke få de rommene og de mulighetene i dag. Vi skapte noen fantastiske øyeblikk, sa Klopp.

Han dro spesielt fram situasjonen der Mo Salah gir straffesparket til rekkekamerat Bobby Firmino for at sistnevnte skal få muligheten til å fullføre sitt hattrick.

– Det var kampens øyeblikk, sa Klopp.

– Ja, det er jo jul, fulgte reporteren opp med.

– Vakkert. 5-1 over Arsenal skjer ikke så ofte. Vi har stor respekt for dem. De presset oss tidvis og vi viste den roen som skal til. Vi visste etter pausen at dette ikke var avgjort, men responsen fra mine spillere var verdensklasse, svarte Klopp.

2018

Klopp visste ikke i farten hvor mange poeng laget hans har tatt i kalenderåret 2018. Kampen mot Arsenal var det siste i så måte.

– Men vi har hatt et fantastisk år. Spillerne har tatt fantastisk store steg. Dette skal vi bygge videre på, sa Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]