2018 med røde rekordtall

Liverpool fikk med 5-1 mot Arsenal en flott avslutning på et kalenderår hvor nye rekorder er blitt satt.

29. des 2018 kl 23.12 Torbjørn Flatin

Rekordhøyt med rekordkonkurranse

Liverpool spilte 37 ligakamper i kalenderåret 2018, og innkasserte 88 poeng. På Anfield har man aldri hatt et større gjennomsnitt pr. kamp under et kalenderår enn det.

Nå vinnes det ikke titler ved å følge kalenderen, men 54 poeng på de 20 første kampene i denne sesongen av Premier League har bare vært forbedret to ganger tidligere. Chelsea med 55 i 2005/06 og Manchester City med 58 forrige sesong.

Det hører med til historien at konkurransen som Liverpool møter også er rekordhard. Etter halvspilt liga, 19 kamper, var for eksempel Liverpool det eneste laget som hadde oppnådd minst 47 poeng og hadde to motstandere som var sju poeng eller mindre bak seg.

Få baklengsmål

Et av de mest imponerende tallene er åtte baklengsmål etter 20 spilte kamper i Premier League, hvor Liverpool ikke har sluppet inn mer enn et mål i noen kamp. Det er et bedre enn i den legendariske 1978/79 sesongen, hvor de røde på 42 kamper slapp inn 16 mål, hvorav kun fire på Anfield.

Åpningsmålet til Arsenal var for øvrig det tredje baklengsmålet i årets ligasesong foran egne fans, mens Liverpool har fem innslupne på sine ti bortekamper.

Kilde: Liverpool Echo

Har du innspill til journalisten?
[email protected]