Ancelotti mener at Van Dijk burde vært utvist

Det er ikke nederlenderen enig i.

12. des 2018 kl 12.49 Einar Kvande

Carlo Ancelotti var ikke fornøyd med at Liverpool fikk fullføre kampen mot Napoli på Anfield med elleve mann på banen. Napoli-manageren mente at Virgil van Dijk burde ha blitt utvist for taklingen på Dries Mertens allerede etter 13 minutters spill. Van Dijk var først på ballen, men skled inn i Mertens og traff spissen med knottene i den ene ankelen.

– Ut fra opptakene jeg har sett så er det et rødt kort, sa Ancelotti på pressekonferansen etter kampen.

– Det prates mye om VAR, men når VAR kommer inn i Champions League er det for sent for oss, la han til.

Må stå over hjemmekampen i 1/8-finalen

Van Dijk selv var imidlertid uenig med Ancelotti i vurderingen av taklingen.

– Jeg synes ikke det var noen stygg takling. Dessverre traff jeg ham, men jeg går aldri inn for å skade en spiller eller noe slikt, sa Van Dijk når han fikk spørsmål om situasjonen.

– Jeg vant ballen og på den våte banen sklir du selvsagt videre, og jeg traff ham, men slikt hender i fotball.

Dommer Damir Skomina så taklingen og ga Liverpool-stopperen gult kort, hans tredje i Champions League, noe som betyr at Van Dijk må stå over den første 1/8-finalen, som for Liverpools del spilles hjemme på Anfield enten 12/13. eller 19/20. februar.

– Dessverre må jeg stå over den første 1/8-finalen. Jeg fikk høre det etter kampen, og ble litt skuffet over det. Men vi har plenty av kvalitetsspillere som kan fylle hullet, sa nederlenderen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]