Se målene som felte Liverpools rivaler:Årets julepresang: Tabelltopp med fire poengs forsprang!

Jürgen Klopp tror ikke Liverpool har råd til å tape mer enn tre poeng resten av sesongen, men lørdag fikk han uventet hjelp av Crystal Palace og Leicester.

22. des 2018 kl 17.54 Arve Vassbotten

– Så langt ser dette helt ærlig ut som en veldig spesiell sesong. Å ha 48 poeng i midten av desember, like før jul, er galskap.

– Men det er andre lag. Chelsea, Tottenham, Arsenal. De vil også alle vinne, så de har alle 40 poeng eller noe. Av lagene blant top fem eller seks, er det egentlig ingen som mister poeng. På slutten av sesongen trenger man kanskje 105 poeng for å vinne, sa Klopp etter fredagens seier mot Wolverhampton.

Så langt har Liverpool 48 av 54 mulige, noe som er det høyeste antallet laget har hatt etter 18 seriekamper. Hvis Liverpool vinner resten av kampene, blir det 108 poeng. Så hvis Klopp har rett kan laget bare miste tre poeng fram til sesongslutt. Men lørdag var det andre av topplagene som mistet poeng.

ÅRETS MÅL?:
ÅRETS MÅL?:  Andros Townsend leverte en sterk søknad til årets mål i Premier League da han satte inn Crystal Palace sitt andre mål.

Julegave fra Hodgson

Arsenal vant oppskriftsmessig 3-1 mot Burnley, i en kamp derPierre-Emerick Aubameyang scoret to ganger og gikk til topps på toppscorerlista med 12 mål, ett mer enn Mohamed Salah.

Men også Manchester City og Chelsea var i aksjon lørdag. Og det endte bedre enn noen kunne håpe, om man ser det gjennom Klopps briller.

Manchester City ble overraskende slått 3-2 på hjemmebane mot Crystal Palace.

Det så ut til å gå veien for de lyseblå i starten da Ilkay Gundogan stanget inn et innlegg fra Fabian Delph etter 27 minutter med dominans fra hjemmelaget.

Men Palace hadde mer å by på. Seks minutter seinere skjøt Jeffrey Schlupp inn utligningsmålet i lengste hjørne. Og så kom det som må være ett av årets vakreste mål i Premier League.

Andros Townsend fikk en klarering på rundt 25 meter og dunket den i knallhardt i mål på hel volley. Dermed sto det 1-2, som sto seg til pause. Etter hvilen fikk Palace straffe da Meyer ble felt av Walker. Den satte Luka Milivojevic hardt, og sikkert, inne ved stolpen til 1-3.

I andre omgang kom i tur og orden Aguero, Kevin de Bruyne og Riyad Mahrez inn for Pep Guardiolas lag. Sane var nær å score på et frispark, men da De Bruyne scoret på et langskudd fem minutter før slutt fikk Manchester City en vitamininnsprøytning.

Men det holdt ikke for City, selv etter intense sluttminutter med flere store sjanser.

Dermed fikk Liverpool en real julepresang av sin tidligere så upopulære manager Roy Hodgson.

Vardy senket Chelsea

Som om ikke det var en god nok start på julehelga, så slet også Chelsea hjemme mot Leicester. Jamie Vardy var iskald foran mål da han etter 52 minutter ble spilt fri av James Maddison. Og også Chelsea kom fra oppgjøret uten poeng, selv om de var veldig nær da Alonso skjøt i stolpen på overtid.

Etter 18 spilte kamper er Liverpool nå fire poeng foran Manchester City, og hele elleve poeng foran Chelsea og Arsenal på fjerde og femteplass.

Søndag spiller Tottenham mot Everton på Goodison Park. Spurs står nå med 39 poeng før den kampen.

For å sette antallet poeng til nå i kontekst. I to av de siste seks sesongene har Liverpool først nådd tilsvarende antall poeng etter 31 kamper, skriver Andrew Beasley på Twitter.

23 kamper er det raskeste klubben har nådd 48 poeng på tidligere. Det var i 2008-2009.