Bare tre spillere har scoret flere mål enn Salah i 2018

Den ene av de tre kommer til Anfield i februar.

19. des 2018 kl 21.43 Hans Christian Boge-Fredriksen

Etter en helt uvirkelig god første sesong på Merseyside er det ikke overraskende å finne Salah høyt oppe på toppscorerlistene.

Selv om mange fortsatt ikke mener egypteren har funnet tilbake til den fantastiske formen han hadde forrige sesong, fortsetter han å score mål og er delt toppscorer i Premier League denne sesongen sammen med Aubameyang.

TOPPSCORER:
TOPPSCORER:  Lionel Messi er den spilleren som har kunnet feire flest scoringer i 2018.

Bak Messi, Ronaldo og Lewandowski

Hvis man ser på toppscorerlisten over antall scoringer i kalenderåret 2018 blant de fem største ligaene er Salah på en meget imponerende fjerde plass.

Kun store navn som Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Robert Lewandowski er foran han på listen.

Salah har siden januar scoret 34 mål i alle turneringer. Lewandowski er nærmest av de foran med sine 39 mål, mens Ronaldo og Messi har henholdsvis 40 og 46. Nærmest bak Salah følger Antoine Griezmann med 32 mål.

Av de fem på topp er det Ronaldo og Lewandowski som har spilt færrest kamper med sine 43. Salah følger så med 46 kamper, mens Messi har spilt 47. Griezmann har spilt hele 51 kamper som følge av Frankrikes mange kamper under sommerens VM.

Flere kamper igjen enn de andre

Siden Premier League ikke tar seg juleferie har Salah flere kamper igjen å spille enn sine nærmeste utfordrere.

La Liga og Bundesliga tar vinterpause etter helgens seriekamper, så Messi, Lewandowski og Griezmann har kun én kamp igjen å pynte på statistikken.

Ronaldo og Salah har så mye som tre kamper igjen før det nye året ringes inn. Det vil si at hvis egypteren skulle få fullklaff i de siste kampene kan det være mulig å hente igjen Lewandowski.

De tre siste kampene for Liverpool er borte mot Wolverhampton, og hjemme mot Newcastle og Arsenal. Det har skjedd merkeligere ting i fotballen enn at Salah scorer fem mål på disse kampene.

PS: Sadio Mané og Roberto Firmino er de to eneste andre Liverpool spillerne på topp 100. De ligger henholdsvis på 25.- og 43. plass med 21 og 17 mål.

Kilde: Transfermarkt

Har du innspill til journalisten?
[email protected]