– Det burde være enkelt å spille bedre enn vi gjorde i Napoli

Jürgen Klopp mener at bortekampen mot italienerne var lagets dårligste kamp for sesongen.

11. des 2018 kl 10.32 Einar Kvande

Liverpool må slå Napoli i kveld for å ha noen som helst sjanse til avansement fra gruppe C i Champions League. De må enten vinne 1-0 eller med to mål om gjestene scorer.

– En ting er åpenbart, selv om vi tar ledelsen 1-0, noe som vanligvis er et veldig godt resultat i en kamp mot Napoli, så vet vi at dersom de scorer så må vi gjøre to mål til, konstaterer Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Vi må forsøke å ignorere alt annet, og få det beste resultatet vi kan få. Vi går alltid for å holde buret rent. Vi ønsker aldri å slippe inn mål. Så det er ingen stor forskjell slik sett, legger Liverpool-manageren til.

– Vi må forsvare oss godt. Mye bedre enn vi gjorde i Napoli. Og vi må spille bedre. Det burde være enkelt, for det var vår dårligste kamp denne sesongen. Så det kommer til å være bedre, det er jeg ganske sikker på. Ikke bare på grunn av oss, men på grunn av stemningen på stadion også.

– Vi trenger Anfield. Vi trenger en spesiell stemning. Jeg synes guttene fortjener det. Alle her vet hvor sterk innflytelsen til publikum kan være, og det kan være en fordel for oss. Om det er nok, vil vi vite etter kampen.

– Vi må løpe for livet

– Vi kan ikke unngå alt det motstanderen vil forsøke på. Det handler om å forberede seg fornuftig, og ta risiko i riktige øyeblikk. Vi må virkelig være på tå hev. Vi må levere en enestående innsats, og vi må løpe for livet.

– Dersom vi ønsker å gå videre i Champions League, må vi vise det i kveld. Det har skjedd mye bra de siste månedene, men en del har også vært dårlig. Vi er selv ansvarlige for at vi befinner oss i denne situasjonen, med de resultatene vi har hatt på hjemmebane og de resultatene vi har hatt på bortebane.

– Nå må vi vise at vi virkelig kan utnytte hjemmebanefordelen igjen.

Dersom vi går videre takket være vår prestasjon i kveld, vil vi slippe jubelen løs. Om ikke, må vi bare akseptere det.Jürgen Klopp

Napoli hadde en enkel oppgave mot lille Frosinone på hjemmebane i helgen, og vant 4-0. Liverpools Champions League-motstander kunne spare stjernespillerne som José Callejon og Dries Mertens, mens Marek Hamsik og Lorenzo Insigne slapp å spille hele kampen.

– Men dette er Napoli. De er i god form i ligaen også, og kunne hvile flere spillere. Deres forrige kamp var ikke spesielt intens. De er selvsagt i en bedre posisjon i Champions League enn vi er. Det er derfor de bare trenger et uavgjort resultat. De kan til og med tape 2-1 eller lignende, slår Klopp fast.

– Alt er fortjent så langt. Dersom vi går videre takket være vår prestasjon i kveld, vil vi slippe jubelen løs. Om ikke, må vi bare akseptere det, avslutter Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]