– En fantastisk prestasjon

Manageren er storfornøyd etter 3–1 over erkerivalen.

16. des 2018 kl 20.24 Marius Rabben

– Dette er bare helt enestående, forteller Jürgen Klopp til Sky Sports.

– Vi så lagoppstillinga til United, og vi kjenner alle til kvaliteten deres, hvor godt organiserte de er, og at det ville bli skikkelig tøft mot en bakre femmer, men planen vår var å ta risiko og være modige.

Og det var tydelig at vertene ville mest: Liverpool hadde ballen klart mest og kom i gjennomsnitt til mer enn én avslutning hvert tredje minutt gjennom hele oppgjøret. Drøyt halvveis ut i 1. omgang sørget Sadio Mané for ledelse etter en krempasning av Fabinho.

– Den var briljant. Jeg digger det. Det var en fantastisk prestasjon. Så fortjent, sier manageren med et stort glis.

Fokuserer på den gode lagprestasjonen

Like etter halvtimen fikk Manchester United en heldig utlikning da Alisson glapp ballen etter et innlegg. Jesse Lingard dukket opp på rett sted og scoret fra kloss hold. Stillinga sto seg til pause – og helt til Xherdan Shaqiri kom innpå.

Med 20 minutter igjen på klokka ble sveitseren introdusert. Bare 144 sekunder senere sendte han Liverpool i ledelsen foran The Kop, og med 10 minutter igjen fastsatte han sluttresultatet.

Sjefen avslører at Pep Lijnders og Peter Krawietz ønsket å bytte ham inn tidligere.

– Men så kom han innpå, og timingen var åpenbart ikke så dårlig, ler Klopp.

– Det var et fantastisk innhopp, herlig for ham, men denne prestasjonen ... Vi trenger naturligvis en som scorer målene, så det er kult, men måten guttene kjempet for dette her: det er en miks av god kriging og skikkelig bra fotball mot et utrolig sterkt lag, fortsetter Klopp.

– Ville gjøre det for Alisson

Manageren sier han ikke tror bortelaget forsøkte å være så defensive som de fremsto i kveld, men at Liverpool rett og slett «ikke slapp dem ut».

– De hadde selvsagt sine øyeblikk, men totalt sett var det briljant, legger Klopp til.

Han så en reaksjon blant spillerne etter utlikningen, men skryter av hvordan de kom seg til hektene og tok kontroll.

– Spillerne ville gjøre det for «Ali». Dette var hans andre feil, om du vil, det var uansett en vanskelig ball som alle keepere vet, med lavt innlegg, våt bane, og Lingard var der, så vi var litt uheldige. Men vi holdt sammen og fortsatte.

– Vi forsøkte å justere litt i pausen for å utnytte rom, men dessverre endret de formasjon, fra fem til fire bak, slik at de rommene ble borte, men guttene gjorde det likevel briljant. Vi holdt oss inne i kampen, spilte og spilte, og scoret etter hvert to mål til.

– Tenkte ikke ett sekund på tabellen

Seieren betyr også at Liverpool gjeninntar tabelltoppen som Manchester City har lånt siden lørdagens seier over Everton.

– Hva betyr dette for gullkampen?

– Det er ikke sånn at det endrer seg hver uke, svarer Klopp.

– I dag spilte vi mot United, og vi snakket ikke i ett sekund om tabellsituasjonen eller kampen til City i går. Det tenkte vi ikke på. Vi ville bare vinne denne kampen her, og det er vanskelig nok.

– Så vi er åpenbart et bra fotballag. Det visste vi før sesongen. Vi måtte bevise det, det har vi gjort, og nå må vi fortsette å gjøre det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]