– Everton ble straffet fordi de forsøkte å hale ut tiden

Slik forklarer Virgil van Dijk at vinnermålet i Merseyside-derbyet kom på overtid av overtiden.

3. des 2018 kl 14.49 Einar Kvande

Fjerdedommeren indikerte minimum fire tilleggsminutter da stadionuret rundet 90 minutter i Merseyside-derbyet på Anfield. Vinnermålet kom imidlertid i det sjette overtidsminuttet. Dommer Chris Kavanagh la til et par minutter ekstra på grunn av en skade på Idrissa Gueye, som førte til en lang stopp i spillet.

– Den ekstra tilleggstiden skyldes definitivt at Everton fikk stoppet spillet, så fra vårt ståsted var det bra at det ble lagt til ekstra tid. Det er alltid spesielt å score i sluttsekundene, siteres Virgil van Dijk av Evening Standard.

Nederlenderen gliser også av at enkelte har kreditert ham for en målgivende pasning på vinnermålet til Divock Origi. Som kjent slapp Everton-keeper Jordan Pickford ballen ned på egen tverrligger, slik at den spratt gunstig for belgieren, som headet ballen i mål.

– Jeg lurte virkelig på hva jeg gjorde, om dere studerer opptakene. Jeg er forsvarsspiller, og av og til må du tenke litt mer som spiss eller når du er fremme i angrep. Men til slutt var det fantastisk at det gikk slik det gikk. Jeg mener at Divock burde ha scoret tidligere, da jeg headet ballen ned til ham. Jeg fortalte ham også det. Uansett er det en spesiell følelse å vinne derbyet i siste minutt.

Fortjente seieren

Liverpool står nå bokført med 36 poeng på 14 kamper. Van Dijk har imidlertid kun fokus på Burnley-kampen onsdag kveld.

– Ingen leser statistikk. Vi må bare fortsette å gjøre det vi gjør, fortsette å forbedre oss, og fortsette å vinne kamper. Forhåpentligvis ved å spille god fotball.

– Tidvis var vi gode mot Everton. Tidvis var de gode. Jeg tror det var en god kamp å se. Jeg synes vi fortjente seieren på bakgrunn av de opplagte målsjansene vi hadde.

– Du nyter alltid en seier som dette litt ekstra, men vi vet det er bare et par dager til neste kamp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]