Fabinho om de første månedene i Liverpool

– Jeg er veldig lykkelig og har funnet meg godt til rette i klubben.

19. des 2018 kl 10.47 Johannes Steen

Med unntak av den aller første serierunden, tok det en god stund før Fabinho ble med i Liverpools kamptropper. Og først godt ute oktober fikk han sine første minutter i Premier League.

Brasilianeren ser imidlertid stadig bedre ut, og etter sist kamp mot Manchester United ble han kåret til banens beste hos flere, blant annet hos oss.

I de første kampene hadde jeg ikke den automatiske forståelsen med resten av laget, så jeg måtte jobbe litt hardere for å forstå de andre spillernes løp, men nå gjør jeg det raskere, forteller han til Liverpoolfc.com.

– Jeg har tilpasset meg fort til laget og jeg spiller mer nå. I begynnelsen måtte jeg være tålmodig, og det har vært fint for meg og har hjulpet mye med å finne meg til rette.

Fabinho har hatt en tilpasningsperiode til engelsk fotball, men har ikke opplevd noe han ikke forventet fra Premier League.

Ingenting har overrasket meg. Da jeg kom hit hadde jeg allerede en idé om hvordan Premier League kom til å være, men forskjellen er den fysiske, intense naturen, vanskeligheten av hver eneste kamp, uansett om du spiller mot et lag på topp eller bunn. Det er alltid en stor utfordring.

Men det er flott, og jeg er veldig glad for å være her.

Godt hjulpet av Moreno og brasilianerne

Fabinho snakker meget lite engelsk, noe han tidligere har pekt på som et problem. Imidlertid drar han nytte av å ha brasilianere og en spanjol i troppen.

– Jeg er veldig lykkelig og har funnet meg godt til rette i klubben, med laget og spillestilen, sier den tidligere Monaco-spilleren.

Han forteller videre at han og familien har funnet seg godt til rette i Liverpool.

Etter som tiden går, er det naturlig for oss å bli mer vant til livet her, spesielt i en klubb som Liverpool, som har en utmerket struktur. Og vi har veldig fine fans - da jeg først kom og ikke var i laget, fikk jeg meldinger som støttet meg og sa at min tid ville komme.

Lagkameratene mine har også hjulpet meg mye. Så klart er jeg nærmere de brasilianske spillerne på grunn av språket og denslags, og dette er ting som hjelper meg både på og utenfor banen.

– Og jeg kjente ikke Alberto (Moreno) før jeg kom hit, men det er som om vi har vært venner for alltid. Han er en veldig morsom fyr og er alltid med oss.

KOMPISER:
KOMPISER:  Spillere som Firmino og Moreno har vært viktige for at Fabinho skulle finne seg til rette i Liverpool.

Alle i troppen kommer bra overens, men jeg tenker det er normalt å være nærmere sine landsmenn og Alberto, som snakker spansk, noe som er enkelt for oss å forstå. Denne nærheten hjelper oss godt med å finne seg til rette. .

Snakker ikke mye med Klopp

25-åringen forteller også litt om hvordan forholdet hans er med manager Jürgen Klopp.

Vi snakker ikke mye, men når vi har taktisk trening stopper han for å prate, forteller midtbanespilleren.

– Noen ganger snakket han med meg individuelt, og han forteller meg hvordan han ønsker at jeg skal spille med tanke på posisjonering, om det skal være sonemarkering, om han vil jeg skal markere en mann eller spille dypt i midtbanen.

Så vi har ikke lange samtaler, men når han ser en måte jeg kan forbedre meg, kaller han på meg. Ikke bare han, men andre medlemmer av trenerstaben også. De kommer og snakker til meg om det, og det har hjulpet mye.

Alt går veldig bra, avslutter Fabinho.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]