– Han er blitt en av de beste spillerne i verden

United-manageren skryter at utvklingen til Mohamed Salah.

16. des 2018 kl 14.40 Einar Kvande

Mohamed Salah er blitt en av de beste spillerne i Premier League, men han floppet fullstendig under Jose Mourinho i Chelsea.

– Jeg synes han har utviklet seg utrolig bra på alt, uttaler Mourinho til Manchester Evening News om Liverpools egyptiske konge.

– Fysisk har han hatt en utrolig utvikling. Han var rask, men en skjør gutt. Nå er han en rask, sterk mann, legger Manchester United-manageren til.

IMPONERT:
IMPONERT:  Jose Mourinho mener at Mohamed Salah har hatt en enorm utvikling.

– Mentalt var han ikke klar, da han kom direkte fra en liten klubb i Sveits til en stor klubb i England. Premier League ble for mye for ham den gangen, sier Mourinho om Salahs tid i Chelsea.

Falt igjennom

Salah var 21 år gammel da han kom til Chelsea fra Basel for 11 millioner pund under januarvindet i 2014. Han var i London-klubben i to og et halvt år, men tilbrakte 18 måneder av den tiden på lån i Serie A, hos Fiorentina og Roma. Salah gikk permanent til Roma for 12 millioner pund i 2016.

– Jeg husker jeg benyttet ham på White Hart Lane og på Etihad, og han falt igjennom. Det ble for mye for ham. Nå kan han spille hvor som helst. Han kan spille mot Barcelona, han kan spille mot Real Madrid. Hele kroppsholdningen hans sier: «Jeg er Mo Salah, og jeg frykter ingen», sier Mourinho.

En toppspiller

Liverpool var interesserte i Salah da han gikk til Chelsea, og egypteren havnet på Anfield for 35 millioner pund i fjor. Etter debutsesongen på Anfield ble han kåret til årets spiller av spillerne selv.

– Han er blitt en fantastisk spiller. Helt annerledes enn spilleren med potensial jeg hentet fra Basel til Chelsea. Han var et prosjekt den gangen. Nå er han en av de beste spillerne i verden. Jeg kjente en som var et prosjekt av en spiller, og nå er han en toppspiller.

– Hver kamp forsøker vi å analysere motstanderen, og dennes styrker og svakheter, og Liverpool har også begge deler. Vi må selvsagt tenke på Salah, og forsøke å håndtere den fantastiske spilleren han er, så godt det lar seg gjøre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]