Har egne regler for krangling på banen

Ærlighet mellom spillerne er viktig i Jürgen Klopps lag, men diskusjonene tas utenfor gressmatta.

23. des 2018 kl 16.22 Arve Vassbotten

I et intervju med The Telegraphforteller Andy Robertson om hvordan spillerne forholder seg til hverandre på banen.

Hovedregelen, er at de kan snakke så ærlig de vil til hverandre hvis det gjøres feil - men diskusjoner er ikke lov.

Under kampen mot Wolverhampton på fredag, som sendte Liverpool til tabelledelse til jul, var det flere diskusjoner. Robertson mener det er en av styrkene i laget, hvordan de håndterer denslags.

Kan ikke diskutere på banen

– Det var noen krangler der ute i dag. Et par ting som det var behov for å si, og det ble sagt. Vi har alle den holdningen at hvis noen sier noe til deg, må du ta det til deg. Hvis du ikke er enig i det, håndterer du det etter kampen eller til pause ved at man snakker sammen om det.

– Når du er der ute på banen og det er hundre km/t, har man ikke tid til å diskutere hvorfor noe ble sagt til deg, sier Robertson.

Kan bli ukonsentrerte

– Vi har snakket sammen om dette som lag, og har blitt enige om at det å ha den ærligheten oss imellom er viktig.

– Uansett om det er den yngste spilleren, en som Trent Alexander-Arnold, som forteller deg hva du skal gjøre og han mener det er rett, så gjør du det. Også kan du gå å be Trent om en forklaring seinere, om du ikke er enig i det selvsagt.

– Når noen krangler på banen kan det ha en negativ effekt og man kan bli ukonsentrert, men jeg synes det er noe guttene har håndtert bra fra starten av sesongen. Det viser respekten oss imellom.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]