– Har falt hodestups for Grujic

Asbjørn Slettemark er Man Utd-fan, men siden han også følger Hertha Berlin har han falt for en Liverpool-spiller.

17. des 2018 kl 15.52 Arve Vassbotten

– Det er både tabubelagt, det er litt forbudt kjærlighet og det er ubehagelig kjærlighet, kanskje kjærlighet man ikke har lyst å gå inn i. For det er en kar jeg har vært avstandsforelsket i og flørtet ganske masse med gjennom begynnelsen av sesongen, som jeg nå har falt hodestups for. Og han er da en serber som heter Marko Grujic, som er på utlån fra Liverpool. For meg som Manchester United-supporter er det veldig vanskelig å kjenne at hjertet mitt pumper blodrødt for en Liverpool-spiller. Det er litt vanskelig for meg å snakke om dette, sier Asbjørn Slettemark i Josimar-podcasten Dritte Halbzeit, som tar for seg tysk fotball.

I den nyeste episoden av podcasten, som du kan lytte til her, leser han opp et «åpent brev til Liverpool-supportere», som kanskje heller bør høres enn leses. Men her er noen av høydepunktene.

– Det er ikke akkurat slik at dere trenger flere gode nyheter, der dere sitter på en kvalmende rosa sky og dingler med de Kloppmaserte gegenpressføttene deres, men her skal dere få en gladnyhet: Jeg har nemlig sett alle kampene Marko Grujic har spilt for Hertha Berlin på utlån fra Liverpool. Flere av de live på olympiastadion, sier Slettemark.

Internasjonal rang

En av kampene han overvar var a Grujic scoret eneste målet mot Eintracht Frankfurt sist helg, da han scoret det avgjørende målet.

– Det var ikke en frankfurter i mils omkrets som hadde sjans til å hindre mål, da hodestøtet traff perfekt.

«En midtbanestjerne av internasjonal rang», beskrives han som av Slettemark.

Marko Grujic ble Jürgen Klopps første spillerkjøp som Liverpool-manager, da han signerte fra Røde Stjerne Beograd den 6. januar 2016. Han ble umiddelbart lånt tilbake til moderklubben for resten av 2015/16-sesongen.

Lørdag 20. august 2016 fikk han Premier League-debuten da han kom inn i bortekampen mot Burnley (0–2) etter 77 minutter. Skader satte imidlertid sitt preg på den første sesongen i engelsk fotball, og han fikk bare to innbytter i toppdivisjonen.

Grujic spilte kun seks kamper for Liverpool i første halvdel av 2017/18, og han ble derfor den 17. januar 2018 lånt ut til Championship-klubben Cardiff for resten av sesongen. Der spilte han totalt 14 kamper og gjorde ett mål. I Hertha Berlin har han spilt sju kamper denne sesongen, men slet med skader ankelskade fra slutten av september til midten av november. Men han har i hvert fall overbevist Slettemark på kampene han har fått.

– Latterlig god

– Han er nemlig helt latterlig god. Han strør om seg med smarte gjennombruddspasninger, som om det sto Scholes bak på drakten hans. Han takler defensivt som om Busquets og Alonso hadde kidnappet han som barn til sitt hemmelige forsvarssirkus og tvunget han til å pugge alle triksene, og nå scorer han jammen avgjørende mål også.

Han går så videre til å beskrive statistikken.

– Med Grujic i Bundesliga har Hertha vunnet fem kamper, og spilt en uavgjort. Da han var skadet, vant Hertha kun en av sju kamper. Uten Grujic i startelleveren henter Hertha 1,13 poeng per kamp, med Grujic i startelleveren har Hertha fått 2,33 per kamp. Det er mange grunner til at Hertha har startet sesongen sterkt. Grujic er den viktigste, slår han fast.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]