Hogan jakter rekordavtale

Liverpool ønsker seg en draktavtale som matcher klubbens ambisjoner.

28. des 2018 kl 23.54 Einar Kvande

Liverpool Echo slår fast at Liverpool er i markedet etter en draktavtale som vil sette en solid klubbrekord.

Anfield-klubbens nåværende avtale med New Balance er verdt 45 millioner pund per sesong, og den utløper etter 2019/20-sesongen.

James Pearce skriver at det er administrerende direktør Billy Hogan som leder klubbens jakt på en ny rekordavtale.

Manchester United har den mest lukrative avtalen av Premier League-klubbene for øyeblikket, da de innkasserer rundt 75 millioner pund per sesong fra Adidas. Liverpool mener at deres avtale bør være på samme nivå.

Echo forstår det slik at diskusjoner har startet med New Balance om en mulig forlengelse av samarbeidet med dem, men Liverpool er også åpne for tilbud fra andre draktleverandører, som Adidas, Nike og Puma.

De andre klubbene tjener mer

Liverpool har spilt i New Balance sine drakter siden 2015/16-sesongen, og fikk før det draktrene levert fra New Balance sitt datterselskap Warrior fra 2012/13.

Arsenal har til sammenligning i dag en avtale verdt 50 millioner pund i året med Adidas, Manchester City får det samme i året fra Puma, mens Chelsea får 60 millioner pund i året fra Nike. Alle har altså en bedre draktavtale enn Liverpool per i dag.

Etter å ha nådd Champions League-finalen i fjor mener Liverpool at de sitter med gode kort på hånden i forhandlingene.

Brand Finance har funnet ut at verdien på merkevaren Liverpool har økt med 33% det siste året. Liverpool er det engelske laget som blir mest sett på TV over hele verden, med rundt 880 millioner seere.

En ny draktavtale vil tre i kraft fra 2020/21-sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]