Hyggelige tall mot Newcastle

Liverpool har statistikken på sin side i kampen på Anfield 2.juledag, men Rafael Benitez har tidligere vist at han kan skape trøbbel for sin gamle klubb.

25. des 2018 kl 22.18 Torbjørn Flatin

Noen facts før Liverpool – Newcastle, 2. juledag kl 16.00:


Ubeseiret

Sist Liverpool tapte hjemme i Premier League var i april 2017. Unngås det tap mot Newcastle vil den ubeseirede rekken strekke seg over 30 kamper. Pr. i dag dreier deg som om 20 seire og ni uavgjorte.

Liverpool har scoret i 35 av sine 36 siste ligakamper på Anfield.

Unngåelse av tap vil sørge for at Liverpool tangerer sin tredje største ubeseirede rekke med seire og uavgjorte fra starten av en ligasesong. Det vil bli den lengste raden siden 1987-88, da rekorden ble satt med 29 kamper uten nederlag fra sesongstart.

Laget til Klopp har nå tatt 48 poeng på 18 ligakamper, den beste starten i klubbens historie. Tidligere greide aldri Liverpool å oppnå samme antall poeng før etter tidligst 23 kamper.

Newcastle

LFC har nå scoret i sine 22 siste hjemmekamper mot Newcastle, som er rekord i Premier League.

De røde har vunnet flere hjemmekamper mot «skjærene», 18 i tallet, enn mot noe annet lag i Premier League.

Februar 1974, etter 64 kamper, er siste gang en kamp mellom Liverpool og Newcastle endte målløs.


Rafael Benitez

Liverpools tidligere manager Rafael Benitez har vært tilbake på Anfield fire ganger som leder for motstanderlaget. Han har en seier, et tap og to uavgjorte kamper. I tre av de kampene scoret hans lag to mål.

Da Rafa var sjef i LFC ledet han laget tre ganger hjemme på Anfield 2. juledag. Det ble tre seire og målforskjell 7-0, inkludert en 2-0 seier mot Newcastle i 2005.


Boxing Day

Dette vil bli den 89. gangen Liverpool spiller på 2. juledag, eller Boxing Day som engelskmennene sier. De har vunnet 41 ganger, tapt ved 23 anledninger og spilt 24 ganger uavgjort.

På Anfield har de røde vunnet 24 av 43 kamper og er ubeseiret i sine 11 siste forsøk.

Klopp og van Dijk

Jürgen Klopp vil få sin seier nummer hundre som manager for Liverpool hvis det blir tre poeng mot Newcastle.

Seier på 2. juledag vil bety at det er første gang under Jürgen Klopp som hans lag har vunnet åtte kamper på rad i Premier League.

Virgil van Dijk vil spille sin kamp nr. 100 i Premier League. De 67 første spilte han for


Kilde: Ged Rea, liverpoolfc.tv

Har du innspill til journalisten?
[email protected]