I dag er det ett år siden Liverpool kjøpte Virgil van Dijk

Liverpool sikret seg midtstopperen i romjulen i fjor.

27. des 2018 kl 13.17 Arild Skjæveland

27. desember 2017 kom meldingen fra Liverpool FC om at de hadde sikret seg Virgil van Dijk fra Southampton for en overgangssum som kan stige til 75 millioner pund.

Midtstopperen måtte se kampen mot Leicester City fra tribunen, ettersom 1. januar var rød dag og overgangspapirene ikke var i orden før dagen etter. Mot Everton i FA cupen 5. januar fikk han sin første kamp, og ble matchvinner da han stanget inn vinnermålet fem minutter før ordinær tid.

Nå er han bookmakernes soleklare favoritt til å bli kåret til årets spiller. Oddsen er så lav som 2.50 – halvparten av nestemann på listen, David Silva, ifølge oddschecker.com.

17 baklengsmål

Etter at Van Dijk kom til klubben har han spilt 34 ligakamper. På de kampene har de helrøde holdt nullen vanvittige 18 ganger, og har bare sluppet inn 17 mål.

Med Van Dijk på laget har Liverpool bare sluppet inn sju ligamål denne sesongen. Elleville tall på 19 kamper.

Statistikkguru Andrew Beasley melder at Liverpool fra 2009/10 til 2016/17-sesongen slapp inn 12 mål på dødball i gjennomsnitt, og det var mye snakk om at også Jürgen Klopp sine lag var svake på dødball imot. Det hører man lite om nå. Forrige sesong kom det åtte baklengsmål på dødball. Hittil denne sesongen har det kommet to.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]