– Jeg tror ikke helt han visste hva han skulle gjøre etter at han hadde satt ballen i mål

Andy Robertson om Divock Origis målfeiring etter den elleville derby-scoringen.

3. des 2018 kl 12.00 Einar Kvande

Hadde man i forkant av derbyet mellom Liverpool og Everton på Anfield satt pengene sine på Divock Origi som kampens matchvinner ville man ha fått en pen slant tilbake. Det virket også som Origi selv var litt overrasket over scoringen.

– For en avslutning. Divock reagerte så raskt. Jeg vet ikke om han helt visste hva han skulle gjøre etter at ballen gikk inn, men det var en helt grei scoring og vi fikk de tre poengene, sier Andy Robertson om vinnermålet i et intervju med Liverpoolfc.com.

– Vi visste det ville bli vanskelig å møte et annerledes Everton-lag. Jeg kjenner manageren deres godt. De spiller veldig bra. Men dette laget vårt...vi gir bare ikke opp. Vi står på til siste slutt.

– Det vil være en del slitne kropper etter denne kampen, men de kan ta en velfortjent hvil, og det er verdt det når du kommer hjem til familien med tre poeng i bagasjen.

– Manchester City hadde fordelen av å spille først denne helgen, og vi visste de hadde vunnet. Vi ønsket ikke at de skulle få for stort forsprang. Nå er vi like bak dem igjen. Dette var en ny viktig seier for oss.

– Divock var strålende

Robertson sliter med å sette ord på det som skjedde på tampen av overtiden mot Everton.

– Virgil forsøker å få tilskrevet en målgivende pasning. Jeg gir ham ikke den! Jeg er ikke sikker på hva han prøvde på, men han tvang keeperen til å gjøre en tabbe.

– Store Divock har nesten ikke fått spilletid, men kom inn og var strålende. Han utfordret forsvaret deres. Det er dette troppen vår handler om denne sesongen. Vi har en bred stall.

– Divock har vært frustrert. Selvsagt har han det. Men så gjør han dette. Fansen sang navnet hans etter kampen, og det var velfortjent, for han har vært gjennom en tøff tid. Det finnes ingen bedre følelse enn å score i et lokaloppgjør. Det vil gi ham selvtillit, og det vil definitivt hjelpe oss.

Heldige defensivt

Everton ga de røde virkelig kamp til døra i dette 232. Merseyside-derbyet.

– De har en veldig god manager, og noen veldig gode spillere. Men vi visste vi ville vinne om vi spilte opp mot vårt beste, uttaler Robertson om den saken.

– Vi spilte ikke helt på vårt høyeste nivå, men vi holdt det gående. Når vi ble satt under press, klarte vi å holde dem unna. Vi var litt heldige defensivt, spesielt i første omgang da Joey reddet på streken. Vi kom inn i kampen igjen, og skapte flere sjanser selv også.

– Det var en ganske jevn kamp. Ingen ville ha sagt noe på om det hadde endt 0-0. Men det gjorde ikke det. Merseyside er rød, og forhåpentligvis blir det værende slik.

Burnley på Turf Moor

Neste oppgave for Liverpool er Burnley på Turf Moor allerede onsdag kveld. Den andre av åtte kamper i desember.

– Vi elsker denne tiden på året, både fans og spillere. Vi er klare for en ny viktig kamp. Burnley har slitt litt denne sesongen, men det er aldri enkelt å spille på Turf Moor, sier Liverpools venstreback.

– Vi skal nyte denne seieren, men fra mandag av er vi fullt fokusert på Burnley, for i denne ligaen kan du ikke gi ved dørene. Vi skal reise dit 100 prosent fokuserte, og forhåpentligvis får vi et nytt godt resultat, avslutter han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]