– Jeg visste at denne byen lever og ånder for derbyet

Fabinho prater om sitt første Merseyside-derby.

4. des 2018 kl 09.15 Einar Kvande

Fabinho hadde aldri opplevd et Merseyside-derby før søndagens 1-0 triumf på Anfield. Men han var likevel ikke overrasket hvor intenst dette oppgjøret er.

Brasilianeren var tilbake på Liverpools sentrale midtbane til møtet med de blå, og spilte en av sine beste kamper for Liverpool.

– Det var veldig spesielt å spille i denne kampen, dette lokaloppgjøret, sier Fabinho til Liverpoolfc.com.

– Jeg visste at denne byen lever og ånder for derbyet. Jeg husker det var tema i et intervju jeg gjorde for tre måneder siden, og i løpet av tiden som er gått siden har jeg sett hvordan forventningene har bygd seg opp blant fansen foran denne kampen, fortsetter 25-åringen.

Uventet seiersmål

– Kampen fikk et godt utfall for oss. Vi spilte bra, med god rytme, og vi skapte mange sjanser. Jeg mener vi fortjente seieren på bakgrunn av alt vi gjorde i løpet av kampen, selv om seiersmålet kom under de mest uventede omstendigheter.

– Det var trolig et av de få angrepene i kampen hvor jeg ikke forventet at det ville bli mål, men jeg er veldig glad for seieren og måten vi vant på.

– Intensiteten i kampen var slik jeg forventet det. Premier League-kamper er generelt veldig tøffe og intense, men lokaloppgjør er lokaloppgjør. Du ønsker ikke å tape en eneste takling eller 50-50 situasjon, og alle ønsker å gi 100 prosent.

– Det ble en veldig tøff kamp. Vi kjente det i beina de siste ti minuttene, men vi ønsket virkelig å ta seieren. Det var en tøff, vanskelig kamp, og Everton kom ikke bare for å forsvare seg. De gikk i angrep også, noe jeg mener bidro til en flott kamp. De kom for å spille fotball.

– Det var en tøff kamp, som du ble utslitt av, men når du vinner den er du veldig fornøyd med at du har fått lønn for strevet.

Kan bli bedre på posisjonering

I sin pressekonferanse etter kampen uttalte Jürgen Klopp at Fabinho hadde spilt en meget god kamp. Midtbanespilleren mener likevel at det fortsatt er rom for forbedringer.

– Jeg synes jeg spilte bra, akkurat som resten av laget. Men det er kanskje noen få ting når det gjelder posisjonering som jeg må forbedre meg på. Totalt sett synes jeg imidlertid at jeg spilte en god kamp.

– Gini og jeg gjorde våre defensive oppgaver, og forsøkte å bidra til det kreative spillet i tillegg. Totalt sett synes jeg det var en god laginnsats.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]