Klopp beklager feiringen

Liverpool-manageren ønsket ikke å provosere Marco Silva og Everton.

2. des 2018 kl 20.13 Lars Frøsland

Da Origi ble matchvinner seks minutter på overtid, reagerte Klopp på samme måte som resten av stadion ønsket å gjøre. Han jublet hemningsløst - og sprang ut på banen der han omfavnet nærmeste spiller, Alisson Becker.

Slik oppførsel kan lett provosere motstanderen, og er i utgangspunktet ikke tillat fra en manager.

– Jeg vil si unnskyld til Marco Silva. Jeg respekterer arbeidet han har gjort med dette laget. Dette derbyet var annerledes enn de siste årene. Jeg hadde ikke planlagt å springe på banen. Det er ikke greit, men det skjedde. Jeg har respekt for Everton - og dette var et skikkelige derby, sa Klopp kort tid etter dommeren blåste i fløyta og Liverpool kunne innkassere tre viktige poeng.

Roser sisteskansen

Liverpool.no kåret Alisson Becker til kampens beste, og Klopp benyttet anledningen til å rose brasilianeren.

– Begge keepere viste strålende form. Alisson, med hjelp av Joe Gomez, leverte en fantastisk redning i første omgang.

Det var et øyeblikk der de blå forberedte seg på jubel, mens de røde forventet et sjelden baklengsmål på Anfield. Beckers vanvittige redning sørget for at lagene gikk til pause på 0-0.

IMPONERTE:
IMPONERTE:  Alisson Becker stod som en vegg i Liverpool-målet.

Scoringen

Scoringen var mildt sagt uvanlig, og Klopp hadde nærmest gitt opp da van Dijk prøvde seg på en ambisiøs volley.

– Da ballen forlot van Dijks fot tenkte jeg at dette var over. Det var ingen grei ball for Jordan (Pickford) å håndtere, og det var ikke hyggelig for ham - men det var en fin avslutning for oss.

Nytt kapittel for Origi

Det var under Klopps første sesong at Origi virkelig ble populær på Anfield. Han var fast inventar, scoret regelmessig og imponerende med enormt tempo, fysikk og som avslutter. Dette fikk en brå slutt nettopp mot Everton for to år siden.

– Origi var utsøkt i den perioden. Det ble vanskelig etter skaden. Han hadde vanvittig fart og var enormt sterk, så den skaden hans har alltid vært med meg. Nå kan han avslutte dét kapittelet.

Av andre enkeltspillere trekker Klopp frem Fabinho, som han synes leverte fantastisk. Han pekte for øvrig på at dette ble en vanskelig kamp for angriperne, og særlig Salah og Firmino.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]