Vi fulgte pressekonferanesn– Alexander-Arnold er tilbake i trening

Jürgen Klopp har kommet med siste nytt før møtet med Newcastle.

24. des 2018 kl 09.51 Arild Skjæveland

På Boxing Day kommer Newcastle til Anfield, i en kamp som har avspark kl. 16.00.

Vi fulgte pressekonferansen i denne artikkelen. Du kan selv se den i videovinduet over.

Om Rafa

Jürgen forventer at Rafael Benítez får en varm velkomst når han kommer til Anfield med sitt Newcastle.

– Denne klubben er kjent for å ikke glemme folk som har gjort en strålende jobb her. Ikke bare Rafa, men han er fortsatt i Premier League, bor i området og har blitt en skikkelig Scouser. Jeg liker ham.

– Jeg vet ikke så mye om Newcastle, men jeg har lest at supporterne ikke er fornøyd med pengene som har vært tilgjengelig for å kjøpe spillere. Rafa organiserer forsvaret veldig bra. Det er veldig bra for ham, men ikke så bra for oss, men vi vil prøve å slå dem.

Om City som har snublet mot Chelsea og Palace

– De var strålende i disse kampene. City var det klart beste laget mot Chelsea, men tok ikke sjansene sine.

– Palace scoret noen strålende mål og det gjør alltid livet ukomfortabelt, mens City ikke tok sjansene sine.

– Det ser ikke ut som at City er under så mye press. Dere lager alltid saker om hvem som er med og ikke med i tittelkampen. Ingenting er avgjort. Ingen kan føle seg trygge, og ingen er ute av tittelkampen.

– Mange lag er med i det dere kaller tittelkampen, og det er annerledes fra i fjor da ingen hang med.

Skadesituasjonen

– Trent er tilbake i full trening, og vi får se. Jeg forventer at Naby vil være tilbake i trening. Det er tidlig, men ingen har fortalt meg at han ikke kan trene.

– Det er ikke noe nytt om Joe eller Joel, de er begge ute.

Utelukker ikke overganger i januar

– Jeg er veldig fornøyd med det jeg har, men du vet aldri. Derfor holder jeg alltid døren åpen, i tilfelle noe skjer.

– Vi har mange kamper i vente, og så lenge vi kan reagere om det skjer noe er alt bra. Dersom noe dramatisk skulle endre seg vil vi se. Dersom ingenting skjer så vil vi ikke gjøre noe.

Om Van Dijk

– Han har veldig, veldig stor innflytelse. Da jeg først møtte ham tenkte jeg at jeg kjente personligheten hans, og var ganske sikker på at han var som han er.

– På banen startet vi å forsvare oss bedre etter bortekampen mot Tottenham, så vi hadde forbedret forsvaret allerede før Virgil kom inn. Én spiller kan ikke endre alt om ikke hele laget forbedrer seg samtidig.

Forventet ikke å være ubeseiret

– Jeg visste om potensialet vårt, men jeg visste ikke at alt ville fungere. Du tenker ikke på desember når du er i juni. Det å være ubeseiret på dette tidspunktet er ikke noe som har skjedd så ofte i livet mitt. Om jeg forventet det? Nei, egentlig ikke.

– Vi har gjort det veldig bra så langt, og må gjøre det enda bedre fra nå av. De andre lagene gjør det veldig bra. Akkurat nå ser ting veldig positivt ut, men vi må holde det gående.

– Vi har to skadde midtstoppere, så vi har ikke så mange alternativer. Milner er allsidig, men det er ikke så mange spillere som kan spille i så mange posisjoner. Men situasjonen er OK.

Om Newcastle

– Det ser ut til at Newcastle vil spille 5-4-1. Det betyr at vi må være tålmodig. De gir oss mye å tenke på. Innleggene til Rondon i boksen. Vi tenker bare på Newcastle nå – så kan vi sove ganger og så står Arsenal klare.

– Jeg tenker ikke et sekund på januar og februar. Jeg tenker på Newcastle. Så lenge guttene gjør det samme så vil alt gå bra.

Om Salah

– Han måtte omstille seg litt til en annen posisjon. Vi trenger ham i det oppbyggende spillet også. Han er ung nok til å ta med nye ting i spillet sitt.

– Han har fortsatt det ønsket, og hurtigheten på de første metrene. Han er veldig viktig for oss i avslutningssituasjoner.

– I starten av sesongen var ikke Mo sin kropp perfekt. Dersom du jobber på et kontor, er det greit om skulderen ikke er på den armen du skriver med, men om du er fotballspiller må du vente til det er helt bra.

Liverpool - Newcastle spilles onsdag kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]