Mourinho sparket etter Liverpool-tapet

Manchester United er nå på managerjakt.

18. des 2018 kl 11.06 Arve Vassbotten

Søndag gikk Jose Mourninho og hans Manchester United på et ydmykende tap mot Liverpool på Anfield. Nå har han fått sparken melder klubben.

Etter 3-1-tapet mot Jürgen Klopps gutter ligger Manchester United nede på 6. plass på tabellen, men har hatt sin verste sesongstart på 28 år.

– Liverpool er det beste laget av oss. Vi tåler ikke sammenligning med Liverpool når det gjelder intensitet og pressing. De hadde et sterkt lag. De viste at de var det beste laget. Men det er vanskelig å akseptere måten målene deres kom på. Vi slet mest de første 20 minuttene av kampen. Vi klarte ikke å håndtere deres fantastiske intensitet og pressing, sa Mourinho etter søndagens kamp.

Carrick tar over?

Manchester United skriver på sin hjemmeside at de vil ha en midlertidig manager fram til sommeren, mens klubben samtidig jobber mot å få en ny manager til neste sesong. Det spekuleres flere steder i at Michael Carrick vil fylle den rollen inntil videre.

Mourinho er dermed den andre manageren på kort tid, som har fått sparken etter møte med Liverpool. Fulhams manager Slavisa Jokanovic led samme skjebne.

Dette er andre gang siden Klopp kom til Liverpool at Mourinho har fått sparken. Han fikk også sparken i Chelsea noen uker etter å ha tapt 3-1 mot Liverpool - og Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]