Mulige motstandere i Champions League klare

To spanske, to tyske, et italiensk og et portugisisk lag vil ligge i bollen når Liverpool skal trekke sin neste motstander i Champions League til mandag.

12. des 2018 kl 23.09 Torbjørn Flatin

Det ble ingen store overraskelser da de siste gruppene i Champions League ble avgjort på onsdag, selv om det ikke var helt uten dramatikk.

Fra før visste en at Borussia Dortmund, Barcelona, Porto og Real Madrid ville vinne sine grupper og kunne bli mulige motstandere for Liverpool i 1/8 finalen.

I en thriller av en kamp, med mange sene mål, ble det 3-3 mellom Ajax og Bayern på Johan Cruyff stadion i Amsterdam og tyskerne greide å holde på sin lederposisjon. Både Juventus og Manchester United tapte sine kamper i gruppe H og dermed endte italienerne til topps.


Fire lag fra Premier League

Dette er dermed lagene som Liverpool kan møte i 1/8 finalen:
Borussia Dortmund, Barcelona, Porto, Real Madrid, Bayern München og Juventus.


Paris Saint-Germain og Manchester City er de øvrige gruppevinnerne, men kan ikke møte Liverpool som følge av at de var i samme gruppe og er fra samme land.

Toerne utenom Liverpool ble: Atletico Madrid, Tottenham, Schalke, Ajax, Lyon, Roma og Manchester United.

Det betyr at av de 16 lagene i 1/8 finalen er det fire fra England, tre fra Tyskland, tre fra Spania, to fra Italia, to fra Frankrike, et fra Portugal og et fra Nederland.

I trekningen mandag 17. desember vil gruppevinnerne bli trukket mot gruppetoerne, en kan ikke møte tidligere gruppemotstander og lag fra samme nasjon, og hvor sistnevnte skal spille hjemme først og borte i returen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]