– Nå fikk vi ingen clean sheet på grunn av deg! Hvorfor ødela du?

Van Dijk med vennlig stikk til keeperen.

19. des 2018 kl 12.11 Johannes Steen

Liverpool dominerte stort og ledet 1-0 da Liverpool-keeper Alisson Becker gikk ut for å plukke et innlegg fra Manchester United-spiss Romelu Lukaku. Han mistet imidlertid ballen, og Jesse Lindgard så sitt snitt til å utlikne.

Etter kampen fikk han høre det fra Virgil Van Dijk, som gjerne skulle ha fullført uten baklengsmål.

– Jeg sa til ham: «Nå fikk vi ingen clean sheet på grunn av deg! Hvorfor ødela du?»

Jeg gjorde en spøk av det. Han har vært fantastisk for oss. Det skjer, alle gjør feil.

Da Alisson glapp ballen ut i feltet, var det egentlig Van Dijk selv som var nærmest, men nederlenderen rakk ikke å reagere før den trillet forbi.

Det er mulig jeg ikke reagerte så bra som jeg kunne. Det skjer noen ganger. Vi måtte slå tilbake, og det gjorde vi.

Som kjent kom nemlig Xherdan Shaqiri inn i annen omgang, og der resten av Liverpool-laget slet med å score, banket sveitseren inn to mål til for Liverpool.

Det var veldig viktig å vinne. Du kan si det bare var nok en kamp, men det var spesielt fordi det var mot dem. Det er lenge siden vi har slått dem på hjemmebane og det var vel fortjent.

– Wolves blir tøft

Seieren mot Man Utd gjør at Liverpool fortsatt topper Premier League, ett poeng foran Manchester City.

Vi er midt i desember og sesongen er fortsatt lang, sier Van Dijk.

– Vi er glade for å være i den posisjonen vi er i nå, men det kan forandre seg på to eller tre uker. Vi vil prøve å fortsette med det vi gjør og holde selvtilliten oppe.

Nyopprykkede Wolverhampton er i meget god form om dagen. Faktisk er det bare Tottenham av topplagene som har slått ulvene hittil denne sesongen.

Wolves er en annen kamp vi ønsker å vinne. Det kommer til å bli veldig tøft der. De er i en god flyt, men det er også vi. Vi må forberede oss godt og kjenne deres styrker og svakheter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]