Pep: – Beste laget i Europa eller verden. Klopp: – Ingen kan dra dit og tro de skal vinne.

Både Jürgen Klopp og Pep Guardiola drar ned forventningene for sine lag før «seriefinalen».

31. des 2018 kl 14.31 Arve Vassbotten

Torsdag klokka 21 er alle øyne rettet mot Etihad stadium, når Liverpool gjester Manchester City i en kamp som vises på TV 2 Sport Premium.

Etter en ubeseiret desember for Liverpool, og noen bananskall for Manchester City, er det Liverpool som er i toppen av tabellen. Sju poeng er det ned til den fremste utfordreren til ligatittelen.

– Umulig om vi mister poeng

– Vi vet at hvis vi mister poeng, så er det over med den posisjonen Liverpool er i. Da vil det være nesten umulig. Selvsagt vil de miste poeng, men ikke så mange, sa Pep Guardiola, etter å ha sikret en etterlengtet seier mot Southampton, etter to strake tap mot Crystal Palace og Leicester.

– Vi har en rival som for øyeblikket er det beste laget i Europa, eller i verden, la han til.

Til tross for åtte strake seiere på rad tar selvsagt ikke Jürgen Klopp lett på oppgaven som nå venter.

– Vi er sultne. Vi tenker ikke på gapet, ikke i et eneste sekund. Det vi tenker på er at vi har utrolige 54 poeng. Det er rart, og føles rart. Men alt vi kan gjøre er å fortsette som vi gjør, først og fremst ved å restituere, som er veldig viktig, og så forberede oss på neste kamp.

God tradisjon

– Vi vet alle, wow, at Manchester City er et fantastisk fotball-lag. En bortekamp mot City. Hvem kan dra dit og tenkeat: «Vi vil sannsynligvis vinne?» Ingen lag i verden, ikke engang oss, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

Liverpool har nærmest hatt som tradisjon å møte Manchester City rundt årsskiftet de siste årene. I fjor spilte lagene en vanvittig kamp 14. januar der Liverpool ledet 4-1, men der det til slutt ble 4-3 på Anfield, noe som var sesongens første tap for Pep Guardiola sist sesong.

31. desember 2016 møttes også lagene, også da på Anfield, der Liverpool vant 1-0.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]