Datoen er klar:Klopp skal igjen måle krefter med Bayern München

– Den umiddelbare følelsen er at det er en litt midt på treet trekning.

17. des 2018 kl 11.10 Arve Vassbotten

Liverpools motstander i åttendelsfinalen av Champions League blir Bayern München. Dette er første gangen de to lagene møtes i Champions League-sammenheng.

Liverpool vil som gruppetoer måtte spille hjemme først og borte i returen. Virgil van Dijk vil dermed ikke spille i den første kampen på Anfield.

Første kamp blir spilt tirsdag 19. februar på Anfield, før det blir kamp på Allianz Arena onsdag 13. mars. Begge kamper spilles klokka 21.

– Ikke deres mest gylne utgave

– Den umiddelbare følelsen er at det er en litt midt på treet trekning. En dreven storklubb med stor rutine både på og utenfor banen, men som ikke har sin mest gylne utgave, sier The Kopites redaktør Torbjørn Flatin etter trekningen.

– Noen av nøkkelspillerne heter fortsatt Neuer, Hummels, Ribery, Robben, Müller og Lewandowski og kanskje er dette en utgave av Bayern som har behov for et lite generasjonsskifte. Resultatene kan tyde på det, men foreløpig 3.plass i Bundesliga og hvor man nærmest i 12. time sikret gruppeseieren i kamp med Ajax. Det siste ble ordnet etter 3-3 i Amsterdam i siste kamp, hvor Robert Lewandowski scoret to mål. Polakken scoret hele åtte av de 15 målene til Bayern og var toppscorer i hele gruppespillet.

– Historisk husker røde fans best en episk semifinale i 1981, da et skaderammet Liverpool fikk det nødvendige 1-1 resultatet i returen i München etter 0-0 på Anfield. Men det begynner å bli lenge siden, en kamp i «supercupen» i 2001 blir liksom ikke det samme.

– Det vil uansett ble en spesiell kamp for Jürgen Klopp, som tidligere har hatt mange spesielle oppgjør mot Bayern og tapte mot dem med Borussia Dortmund i finalen i Champions League i 2013, sier Flatin.

– Overpresterte

En av de som spilte mot Bayern i 1981 var Ian Rush.

– Det er to klubber med masse historie, og jeg har selv spilt mot Bayern München, sa han til Viasport.

– Det er en fordel at Jürgen kjenner alle de tyske klubbene godt, men de har Lewandowski og er et farlig lag. Sist synes jeg Liverpool overpresterte, men de har satt en standard nå. Men det har vært en fantastisk uke for Liverpool, med to store kamper de har vunnet. De har nå en tropp som er i stand til å gjøre det veldig godt, sier Rush om sjansene i Champions League.

Her er kampene

FC Shalke 04 - Manchester City

Atletico Madrid - Juventus

Manchester United - Paris Saint-Germain

Tottenham - Borussia Dortmund

Lyon - Barcelona

Roma - Porto

Ajax - Real Madrid

Liverpool - Bayern München

Har du innspill til journalisten?
[email protected]