Studerte hjemmefansen mens han satt på innbytterbenken

Fabinho er imponert over hvordan supporterne på Anfield er den tolvte mann på Champions League-kvelder som den i kveld.

11. des 2018 kl 08.56 Einar Kvande

– Den første Champions League-kvelden mot PSG var utrolig. Fansen lager leven på hver hjemmekamp, og det gir oss et ekstra løft når vi spiller på Anfield, slår Fabinho fast til Liverpoolfc.com.

– I begynnelsen av sesongen fikk jeg ikke spille så mye, og når jeg satt på benken, spesielt i den første kampen, studerte jeg hjemmesupporterne på stadion hele tiden, og så hvordan fansen reagerte. Jeg ble veldig imponert, legger han til.

Det var imidlertid ikke slik at brasilianeren var helt uvitende om hva som ventet ham på Anfield som Liverpool-spiller etter overgangen fra Monaco i sommer.

– Jeg visste litt om hvordan Anfield er på europacupkvelder, men ikke i detalj. Slike ting du plukker opp fra TV og kamper jeg hadde sett. Jeg husker at Philippe Coutinho snakket om de eksepsjonelle Liverpool-supporterne under en landslagssamling. Nå opplever jeg denne stemningen på stadion hver uke, og hvordan fansen reagerer på en seier. Du ser hvor fanatiske supporterne er, og hvor høyt de elsker laget sitt. Det utgjør virkelig en forskjell.

Du ser hvor fanatiske supporterne er, og hvor høyt de elsker laget sitt. Det utgjør virkelig en forskjell.Fabinho

I egne hender

I kveld håper Fabinho å få starte i Liverpools avgjørende gruppespillkamp mot Napoli. Liverpool må slå Napoli enten med 1-0 eller med to mål for å være garantert avansement i Champions League.

– Det blir en vanskelig kamp. Napoli viste sin styrke i Italia, da de slo oss, men det er i våre egne hender, slår brasilianeren fast.

– Vi har fordelen av å spille på Anfield, noe som gir oss et ekstra løft. Som vanlig skal vi prøve å sette vårt preg på kampen, slik vi forsøker mot alle lag vi møter. Vi vil ha våre fans i ryggen, og kommer til å gi alt for å vinne denne kampen, lover han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]