Spillerbørs:Ustoppelige Salah fikk ballen

Mohamed Salah fikk med seg ballen etter å ha scoret tre i Bournemouth. Han er nå toppscorer.

8. des 2018 kl 16.00 Tor Sandø

Alisson Becker 7

Startet oppgjøret med en skikkelig feilpasning. Bra redning nede ved stolpen på et skudd fra Brooks i første omgang. Viste hvor atletisk og spretten han er da han headet en real sleiv fra Milner i duell med King. Sikker som banken igjen. Slapp inn en ball, men assistentdommeren vinket av for offside. Brassen gjennomførte en god kamp for bortelaget.

James Milner 7

Lagets potet spilte sin 500 ligakamp. Gjør jobben uansett hvor på banen han spiller. Gir alt i duellene og jobber godt. Hadde en real sleiv i egen sone, men heldigvis har Liverpool en keeper som kan ta seg greit av slike.

Virgil van Dijk 8

Hadde flere tøffe dueller med King. Viser igjen hvilken god fotballspiller han er. Atletisk, god med ball, god til å time duellene. Helt enkelt en fantastisk spiller. Utstråler en utrolig ro der bak. Og det smitter. Igjen en god kamp av forsvarsvarssjefen over alle forsvarssjefer.

Joel Matip 7

Med Lovren borte, så gjør Joel jobben bra, han. Viser også han at matching gjør formen bedre. God kontroll i midten og trives godt sammen med sin nederlandske forsvarskollega. Van Dijks gode spill smitter på kollegene der bak. Matip kan være fornøyd med egen innsats.

Andy Robertson 7

Alltid spillbar på venstresiden. Blir også brukt og kommer med den ene lekkerbiskenen etter den andre i form av innlegg. Litt småplunder og ballmiss ble registrert, men bevare meg vel, Robertson spiller den ene gode kampen etter den andre.

Fabinho 7

En annen spiller som viser at bare han får sjansen til å spille, så blir formen bedre og bedre. God i duellspillet og også han leser spillet godt. Virker innimellom litt keitete og uvøren, noe som også skaffet han gult kort, da han var litt sein inn i en duell. Dekker et stort arbeidsområde og spilte en god kamp i sør.

Georginio Wijnaldum 7

Ikke så synlig, men arbeidshesten er god å ha på midten i dag også. Ble mer synlig etter hvert i andreomgangen, da han bidro godt med veggspill i oppbyggingen av flere angrep. God til å komme seg inn i situasjonene og bryte opp motstandernes spill.

Naby Keita 7

Startet likesågodt kampen med to tunneler. Viser god form. Rolig med ballen, bra teknisk. Byttet for Lallana da det var igjen drøyt 25 minutter. Blir god å ha i samme rolle mot Napoli.

Mohamed Salah 9

Noen som avskrev Salah? Liverpools soleklart beste. Så giftigere ut enn på lenge og kom seg tidlig til brukbare sjanser. Slet litt med ballberøringene i begynnelsen, men så; først scorer han på en retur fra Firmino etter 25 minutter. Så innleder han andre omgang med å doble ledelsen, da han slår Ake i duell og skyter i hjørnet. Så går han inn på toppscorerplass da han leker med hjemmeforsvaret og scorer hattrick. Hvorfor han ikke jublet ved noen av målene blir nok mer kjent etter hvert.

Roberto Firmino 7

Flink til å vende hjem og starte angrepene. Litt å bevise etter noen svake oppgjør. Klart bedre kamp dette enn det han har vist den siste tiden. Utrolig godt samarbeid med angrepskompanjong Salah. Ser etter angrepskollegaen hver gang han får ballen.

Xherdan Shaqiri 7

Alltid på løp, alltid på jakt etter de finurlige bakromspasningene. Noen ganger lyktes han, andre ganger ikke. Byttet etter halvgått andre omgang, sannsynligvis for å spares til Napoli-kampen.

Sadio Mané

Kom inn for Shaqiri med 25 minutter igjen. Ikke så veldig mye involvert, men tok over mye av rollen som sveitseren hadde.

Adam Lallana

Kom inn for Keita med drøyt 25 minutter igjen. Godt å få i gang den skadeforfulgte spilleren. Kutt i hodet, som blødde gått, etter en albue fra en Bournemouth-spiller mot slutten av kampen. Kom inn igjen. Bra innsats av Adam.

Jordan Henderson

Fikk ti minutter for Firmino. Er ikke i form og det var ganske naturlig at han startet denne på benken.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]