Viktig regelendring som kan påvirke overgangsvinduet

En endring kan få mye å si for de europeiske storklubbene.

31. des 2018 kl 22.01 Arve Vassbotten

Tirsdag 1. januar åpner overgangsvinduet igjen i England, og holdes åpent fram til 31. januar klokka 23 engelsk tid, klokka 24 norsk tid.

I motsetning til på sommeren, stenger vinduet i Premier League på samme dag som de øvrige europeiske ligaene på vinterstid.

Foreløpig er det ikke kommet noen konkrete opplysninger om spillere som er på vei til Liverpool, men det er en interresant regelendring som gjelder Champions League.

Sist sesong kunne for eksempel ikke Philippe Coutinho spille Champions League for Barcelona, siden han allerede hadde spilt i gruppespillet for Liverpool. Men denne restriksjonen er nå fjernet.

Tre nye spillere

Dette er første gang en spiller kan spille for to ulike klubber i gruppespillet og utslagsrunden av Champions League eller Europa League i samme sesong.

Før kunne en spiller for eksempel spille i Champions League for en klubb, og i Europa League for en annen, men ikke for to klubber i samme turnering.

Det kan naturlig nok gjøre at endel klubber kan hente spillere av høyere klasse i januar, enn de vanligvis har gjort.

Liverpool kan registrere opptil tre nye spillere før utslagsrunden, som starter med kamp mot Bayern München på Anfield.

En annen viktig regelendring før de to kampene, er at man kan sette inn en fjerde innbytter om kampene går til ekstraomganger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]