Spillerbørs:Angrepskunst og dominans i Portugal

Liverpool leverte en imponerende opptreden over hele linja på Estádio do Dragão.

14. feb 2018 kl 23.37 Marius Rabben

Loris Karius 7

En ny god opplevelse som Liverpools nye førstevalg mellom stengene. Riktignok var det nærmest oppsiktsvekkende lite å gjøre for Karius i kveld. Plukket noen innlegg uten problemer og ble ikke satt på store prøver. Noe smårusk i kommunikasjonen med van Dijk etter pause.

Trent Alexander-Arnold 7

Solid gjennomføring av scouseren. Holdt tempoet fra start og viste god hurtighet og hadde flere flotte taklinger. Overmannet Brahimi noen ganger, og var en herlig plageånd oppover på høyresiden.

Virgil van Dijk 8

Sjefsrollen bakerst blir stadig tydeligere; kjempen i midtforsvaret peker, roper og dirigerer, bretter ut spillet med flotte langpasninger og er dominant i de aller fleste dueller. Noe småslurv med enkelte klareringer i begynnelsen, og ble rundet i egen boks uten konsekvenser etter pause.

Dejan Lovren 8

Ny god oppvisning av kroaten. Vartet opp med en strålende og ikke minst viktig blokkering etter ti minutter, og hadde glimrende involvering som gjenvant ballen i forkant av den første scoringen. Flere flotte, kompromissløse taklinger.

Andy Robertson 8

Skotten har virkelig grepet fast i venstrebackplassen. Upåklagelig i jobbingen begge veier; alltid med fremover, med flere gode innlegg, og presset utrettelig hver gang det var nødvendig. For en Champions League-debut!

James Milner 8

En viktig brikke på midten i kveld, med typisk og god Milner-jobbing i tillegg til trygghet med ballen. Assistkongen i Champions League kunne også notere seg for to nye målgivende – først med et kjempeskudd i stolpen for Salah, så innlegget til Firmino. Glimrende kamp av veteranen.

Jordan Henderson 7

Styrte spillet sentralt og var viktig i det defensive arbeidet, med å bryte forsøkene fra vertene. Holdt hodet kaldt under press og gjorde ting enkelt med ballen – og ofte smart. Byttet ut til en varm Klopp-klem med kvarteret igjen.

Gini Wijnaldum 8

Dette var blant de aller beste Liverpool-kampene Wijnaldum har spilt. Holdt Porto-midtbanen i sjakk, kjempet steinhardt, jobbet og slet uten å miste ballen, og var svært toneangivende med forarbeidet og assisten ved ledermålet.

Sadio Mané 9 LB

For en kamp! Selv om ikke alt stemte i åpningen, var det en spesielt energisk Mané på kanten i kveld. Han presset og stresset forsvaret, og jobbet bra bakover. Den første scoringen var kanskje noe heldig, men nummer to kom etter et smart løp og nummer tre var et kunstverk. En stadig trussel, gode kombinasjoner og mange smarte involveringer i angrep. Får bestemannsprisen i jevn konkurranse med rekkekameratene på topp.

Mohamed Salah 9

Sentret bort muligheten til å score da Porto-forsvaret først åpnet seg, men var roligheten selv da han lekent trikset seg forbi keeper og satte inn lagets andre – hans 30. nettkjenning denne sesonge! Det var tydelig at vertene ville skjerme Salah fra å vende inn mot venstrefoten, og han kom ikke alltid like mye til sin rett, men egypteren viste mye bra og jobbet samtidig steinhardt bakover med en rekke sugende løp. Nok en super kamp av sommerkjøpet.

Roberto Firmino 9

En vidunderlig evighetsmaskin som stadig skaper og skaper. Årvåken og presset fremover og bakover, hentet ballen i dypet og gjorde det svært vrient for Porto-forsvaret. Stadig smarte avleveringer, utsøkt hælspark foran 3–0 og fikk en flott scoring selv. I det hele tatt en fantastisk opptreden frem til han byttes ut etter 80 minutter.

Joël Matip –

Fikk det siste kvarteret da Klopp la om til tre bak. Rolig innhopp i backrekka.

Joe Gomez –

Gledelig comeback etter skade. Inn på høyrebacken mot slutten, uten at han rakk å markere seg.

Danny Ings –

Tok over for Firmino med ti minutter igjen, og det var tydelig at han er ivrig. Løp, presset og involverte seg så mye han kunne og var et energisk tilskudd.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]