Spillerbørs:Blytung avslutning etter strafferedning og ledermål

Gjestene hadde ballen mest og fikk poeng, men Liverpool hadde toneangivende aktører i begge ender.

4. feb 2018 kl 20.20 Marius Rabben

Loris Karius 8 LB

Offensiv i feltet og vartet opp med noen gode redninger i begge omganger, mot Dembélé før pause og spesielt da Son kom igjennom etter 58 minutter. Kan ikke lastes for Wanyama-skuddet, men måtte utboksingen gå rett ut i returrommet? Lot seg ikke lure av Kane og reddet straffe og forhindret at Liverpool havnet under, men måtte dessverre gi tapt på forsøk nummer to på overtid. Dette var uansett Karius’ beste kamp i Liverpool-trøya. Får bestemannsprisen.

Trent Alexander-Arnold 7

Vanskelig kamp for unggutten, men han gjør en voksen opptreden og viste spesielt kvalitetene sine fremover. Flere utsøkte fremspill og innlegg, og var stadig tilgjengelig på kanten. Pådro seg et strengt gult like før pause. Gjorde seg heller ikke bort da Liverpool ble spilt lave etter pause, og hadde noen farlige – og upresise – oppspill mot Salah.

Virgil van Dijk 7

Åpnet bra med noen solide dueller, satte standarden og holdt det gående. Gode taklinger, stoppet en farlig Son-sjanse, var behersket med ballen og fullstendig overlegen i lufta. Kom til et par avslutninger med hodet. Svært uheldig som forårsaket straffe på tampen.

Dejan Lovren 7

Solid i ryddejobben og kompromissløs i duellene. Gjorde ting enkelt med ballen, men litt urolig enkelte ganger. Flink til å bryte foran og sto ofte i veien. God opptreden av kroaten.

Andy Robertson 6

God i pressarbeidet, aggressiv i duellspillet og gjorde seg alltid tilgjengelig på kanten, men fikk ikke så mange sjanser til å vise seg frem offensivt i kveld, mot et førende Spurs. Noen upresise innlegg før pause.

Jordan Henderson 7

Periodevis variabel, men god når han er på. Et par fantastiske langpasninger, flere gode dueller og førende i pressarbeidet. Ble tatt ut etter 64 minutter, og laget ble spilt lavere etter det.

Emre Can 6

Løp mye og tråkket til i duellene. Slet med å kontrollere Dembélé, men lot han ikke få noe gratis. Bedre før enn etter pause.

James Milner 6

En solid opptreden. Opptrådte med rutine, presset bra og gjorde seg stadig tilgjengelig. Fikk et klart gult like før timen, og ble mer forsiktig etter det. Tatt ut i det 78. minutt.

Mohamed Salah 8

Iskald da sjansen bød seg i det 2. minutt, og så ut til å bli den store helten med eventyrraidet på overtid. Er det mange andre enn Salah og Messi som gjør det der? Stadig et uromoment med løp i bakrom som stresset Spurs-forsvaret. Avleveringene kunne nok være bedre, med et par svært gode muligheter til å finne Mané.

Roberto Firmino 7

Hadde ikke alltid den gode touchen helt inne i starten, men jobbet sedvanlig hardt og presset Spurs-forsvaret. Involvert i forkant av ledermålet.

Sadio Mané 6

Aktiv på venstresiden og stresser gjestene i bakrom, men var ubesluttsom med ballen. Ga gjestene trøbbel enkelte ganger, men Sadio er fortsatt ikke helt der hvor han vil være. Burde truffet bedre på pasningen mot Salah. Tatt ut etter 64 minutter.

Alex Oxlade-Chamberlain

Kom inn for Mané. Hadde noen slurvete åpningsminutter som satte tonen. Jobbet mye, var med i forsvarsspillet og tok løpene opp på kanten da det åpnet seg, men hadde flere svake pasninger og feilvurderinger.

Georginio Wijnaldum

Inn for Henderson uten å sette sitt preg på den siste snaue halvtimen.

Joël Matip

Kastet innpå for å lage en stoppertreer, men måtte se suseren fra Wanyama treffe nettet like etter. Noen gode dueller i egen boks.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]