Engelsk presse ettere dramaet foran The Kop.«De som var kledd i rødt kunne holde sine hoder høyt hevet. De hadde gitt alt.»

Dommer Jon Moss, straffespark og sen dramatikk, var i fokus da Liverpool og Tottenham ga oss en forrykende fotballkamp på Anfield.

5. feb 2018 kl 13.23 Torbjørn Flatin

«Loris Karius stod det som trolig var sin beste kamp så langt for klubben»


«For andre helgen på rad kunne en høre buing på Anfield da sluttsignalet lød, men den gang var ikke irritasjonen rettet mot de i rødt. Dommer Jon Moss og hans assistenter var de som var i skuddlinjen.»

Slik starter James Pearce i Liverpool Echo sin oppsummering av dramatikken i 2-2 kampen mellom Liverpool og Tottenham, hvor hvert lag scoret på overtid og sluttresultatet kom etter at bortelaget fikk sin andre kontroversielle straffe for dagen.

«Jurgen Klopp greide ikke å skjule sin avsky», fortsetter avisen. «Liverpool hadde bare vært sekunder unna å få med seg en dyrebar seier over Tottenham og hva som ville ha vært svært betydningsfullt i kampen om å sikre seg kvalifisering til Champions League.»

«Dette hadde vært heseblesende saker, i en kamp med to vidt forskjellige omganger.»

«Liverpool ledet fullt fortjent ved pause, fullt bestemte på å rette opp den pinlige nedsablingen de opplevde på Wembley i oktober. Tottemham løftet seg imidlertid etter pause. De røde måtte grave dypt og forsvarte seg modig med van Dijk og Dejan Lovren i fremste rekke. Loris Karius stod samtidig det som trolig var sin beste kamp så langt for klubben.»

«Når støvet har lagt seg og følelsene har fått tid til å roe seg, dette kan ses på som et bra poeng for de røde. De er fortsatt to poeng foran Spurs på tabellen og kontrollerer sin egne skjebne angående topp fire.»

«De som var kledd i rødt kunne holde sine hoder høyt hevet. De hadde gitt alt.»

Dette hadde vært heseblesende saker, i en kamp med to vidt forskjellige omganger.James Pearce, Liverpool Echo

«Juks, juks, juks»

«Dette var en ekstraordinær kamp i Premier League», mente Jason Burt i Telegraph.

«Det var en virvelvind av en fotballkamp, som kunne summeres opp i 15 bemerkelsesverdige siste minutter, inkludert fem kaotiske minutter med overtid.»

«Da sluttsignalet lød runget det ut rop om «juks, juks, juks» på Anfield, rettet mot dommer Jon Moss og hans assistent Edward Smart, etter at Tottenham på modig vis hadde greid å redde et poeng mot Liverpool.»

«De scoret på en straffe og misset en annen. Ingen, heftig argumentert fra Liverpool sin side, skulle ha vært dømt.»

«Det medførte at det var Kane som får overskriftene, med sitt mål nr. 100 i Premier League, men det bør ikke rette blikket vekk fra nok en blendende forestilling fra Mohamed Salah. Hans første scoring tok ham til 20 mål på 25 kamper i Premier League, som er raskest av noen spiller hos Liverpool, to kamper før Fernando Torres og Daniel Sturridge. Det første målet røvet han, det andre var Messi-inspirert da han danset seg forbi tre forsvarere hos Spurs før han løftet ballen over keeper Hugo Lloris.»

«For en kamp, for en avslutning.»

Det første målet røvet han, det andre var Messi-inspirert.Jason Burt, Telegraph om scoringene til Salah

«Bytte til tre bak hadde ikke ønsket virkning»

«Avslutningen av denne kampen var den passende måten å ende en slik thriller på», mente Phil McNulty på nettsiden til BBC.

«Det ble et resultat som vil gi større tilfredstillelse til Spurs da et tap ville ha sørget for at de kom fem poeng bak Liverpool.»

«Liverpools uglesette forsvar holdt lenge stand, men det at Klopp byttet til tre bak, da han sendte innpå Joel Matip for James Milner, hadde ikke den ønskede virkning.»

«Liverpool har svært mye å tilby når det er snakk om mål og underholdning, men den dårlige vanen med å være uforsiktige og å slippe inn avgjørende scoringer har fortsatt ikke blitt vendt bort.»

«Når dramaet til slutt fikk sin ende, var dette et rettferdig resultat mellom to lag som blander høy kvalitet, intensitet og angrepslyst, med øyeblikk av sårbarhet – noe som igjen gjør at racet om å bli topp fire er tettere enn noen gang.»

Liverpool har svært mye å tilby når det er snakk om mål og underholdning, men den dårlige vanen med å være uforsiktige og å slippe inn avgjørende scoringer har fortsatt ikke blitt vendt bort.Phil McNulty, BBC

Har du innspill til journalisten?
[email protected]