– Det er et sterkt lag vi må danke ut

Jürgen Klopp er klar over at Porto er en tungvekter i europeisk fotball.

13. feb 2018 kl 19.46 Einar Kvande

Klokken 20.35 i morgen kveld barker Liverpool sammen med Porto på Estadio do Dragao, i den første av to 1/8-finaler i Champions League. Det er første gang på ni år at Liverpool er kommet så langt i turneringen.

– Vi ønsker å gå videre til neste runde. Våre spillere har allerede gjort masse som er spesielt og nytt for dem, men i en tungvektsklubb som Liverpool er det normalt at du blir sammenlignet med alt som skjedde før i tiden, andre legender og slike ting. Det er normalt, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Det er hyggelig å være involvert. Det er hyggelig å ha muligheten til å gå videre til neste runde. Men vi tenker på ingen måte at vi allerede er der. Porto er et veldig sterkt lag. Denne kampen krever alt av oss. Men vi kan fortsatt gå videre, og det er veldig kult. Dette er en fantastisk turnering, og vi fortjener å være med i den. Vi valgte den vanskeligste ruten, gjennom kvalifisering, men vi er fortsatt med, så dette er nok et fint øyeblikk, fortsetter tyskeren.

– Dette er viktige erfaringer for laget. Du må vokse som lag gjennom alle kamper du spiller, vanskelige omstendigheter, sterke motstandere, vise at du kan slå tilbake etter ufortjente tap. Alt hjelper på. Vi må lære av alt vi gjør. Det har vi gjort så langt, og forhåpentligvis kan vi fortsette med det.

En rutinert motstander

– Porto er veldig rutinerte. De er veldig aggressive, veldig fysisk sterke, og det blir en opphetet stemning på stadion, så det er mye vi må håndtere. Men de har heller ikke spilt så veldig ofte mot et lag som vårt, så de vil få de samme problemene.

– De liker å spille fotball, de liker å kjempe og vise at de er tilstede i kampen, og de ønsker også å gå videre til neste runde. De er en stor klubb, en stolt klubb, akkurat som oss. Det er kult å være blant de siste 16 i turneringen, og nå må vi danke ut en stor klubb for å bli blant de siste åtte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]