Forsøker å imponere tre managere

Harry Wilson har ambisjonene klare etter låneovergangen til Hull City.

1. feb 2018 kl 21.23 Marius Rabben

Det var helt på tampen av januarvinduet at Wilson ble klar for et opphold hos den utsatte Championship-klubben ut sesongen.

I forkant skrev U23-lagets største profil under på en ny langtidskontrakt med de røde.

– Jeg ønsket å dra til Hull City, og å spille i Championship er en utfordring som jeg ser frem til, sier Wilson til tigrenes nettside.

Fra gullkamp til bunnkamp

Angriperen med den presise venstrefoten var bare 18 år da han slet med spilletiden under et kortere ungdomslån hos Crewe Alexandra i 2015, men har siden storspilt i Liverpool-trøye på reservelagsnivå.

Forrige sesong var han U23-lagets kaptein og toppscorer, og selv om han startet denne sesongen flere uker på etterskudd, uten å ha fått en ordentlig pre-season grunnet skade, ble han fort lagets toppscorer igjen.

Nå får han prøve seg på noe helt annet. I Liverpool har han vært vant til å spille for et lag som styrer kamper og vinner regelmessig, mens han i Hull slutter seg til et lag som har fem seire på 29 ligarunder – og ligger over nedrykksstreken på kun målforskjellen.

– Manageren her har bedt meg komme hit og nyte det, og jeg ønsker virkelig å gjøre det bra og hjelpe dette laget. Jeg er klar for fighten vi befinner oss i, sier Wilson.

Waliseren, som fyller 21 neste måned, har fått med seg noen av Hulls kamper og mener laget har spilt bedre de siste ukene enn hva resultatene forteller.

– Hvis vi kan fortsette med slike prestasjoner, er jeg sikker på at vi kan komme oss vekk fra nedrykkssumpa, tror han.

– Klopp respekterer enhver spiller på samme måte

Før låneavtalen ble klar, snakket Wilson mye med Jürgen Klopp. Så sent som på deadline day trente unggutten med førstelaget på Melwood.

– Når det gjelder manageren til Liverpool, er han glimrende mann-til-mann, og han tar seg alltid tid til spillerne sine. Han respekterer enhver spiller på samme måte, sier Wilson.

– Jeg hadde noen samtaler med ham og var glad for å kunne komme til Hull.

Wilson er spesielt fornøyd fordi han nå har muligheten til å vise seg på førstelagsnivå regelmessig.

Han har allerede vært på A-landslaget til Wales og fått et innhopp, men ikke spilt «voksenfotball» siden debuten i FA-cupen i januar i fjor.

Har mål om A-landslaget igjen

Derfor bruker han som motivasjon å ville imponere både Klopp, Hull-manager Nigel Adkins og den ferske Wales-sjefen i Ryan Giggs.

– Jeg håper at denne overgangen vil hjelpe meg med å komme inn i tankene til den nye Wales-manageren. Nå for tiden spiller jeg for U21-landslaget, men jeg har vært involvert med førstelaget noen ganger, og det ønsker jeg mer av.

– Så det er to nye managere jeg ønsker å imponere, i tillegg til Liverpools, og jeg gleder meg til å gjøre mitt beste, sier han.

Wilson er en anvendelig angriper med hurtighet og treffsikker fot, og kan bekle både spissplassen, kantposisjonene og 10-errollen.

– Jeg er venstrebent, men jeg er ikke så kresen på hvor hen på banen jeg spiller. Hovedsakelig har jeg spilt på høyresiden for Liverpool, men jeg spiller gledelig der manageren ønsker at jeg skal spille, sier han.

– Dersom jeg kommer foran mål, har jeg alltid troa på at jeg skal treffe nettmaskene, og jeg håper å klare det i Hull-trøya nå. Når det gjelder det fysiske, har jeg spilt 90 minutter bortimot samtlige ganger for Liverpool U23 denne sesongen, så jeg kan ikke vente med å komme i gang her!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]