Marko Grujic viser fremgang i Cardiff

Laget fra Wales er ubeseiret etter at Marko Grujic kom dit på utlån fra Liverpool, og serberen blir stadig bedre i Championship.

19. feb 2018 kl 23.09 Torbjørn Flatin

Cardiff er oppe på 2.plass i Championship og ligger an til direkte opprykk til Premier League. Det etter hjemmeseire mot Bolton (2-0) og Middlesbrough (1-0).

Marko Grujic har startet alle fem kampene Cardiff har spilt siden han skrev under en låneavtale som gjelder for resten av sesongen, og selv om kampen mot Bolton er den eneste han har fullført skal den høyvokste serberen ha vist stadig fremgang. Cardiff er ubeseiret i disse kampene.

Ifølge WalesOnline vant for eksempel Grujic samtlige 15 hodedueller han var involvert i under kampen mot Bolton.

I de siste kampene har 21-åringen også hatt en mer offensiv rolle, etter at den rutinerte manageren Neil Warnock først brukte ham dypt på midtbanen.

- Jeg hadde en spesiell rolle å fylle i våre første kamper, da Millwall og Leeds hadde noen farlige offensive midtbanespillere som jeg måtte følge, forklarer Marko Grujic.

- Jeg tror at dere fremover vil få se mer av mitt offensive spill.

- Sjefen vet hva jeg kan gjøre og jeg har ikke noe problem med å spille på ulike plasser, slik at vi får se hva som skjer i de neste kampene.

- Jeg synes han er blitt bedre, forklarer Warnock.

- Han mister ikke ballen like mye nå som da han kom hit. Han forstår hvor hurtig dette går, ikke minst på egen halvdel. Hvis du nøler med ballen i Championship er det for sent.

- Han har fått flere strenger å spille på. Han gjør at vi spiller litt mer, han har godt overblikk og har i tillegg vist at han er meget god i lufta. Han finner seg stadig mer til rette.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]