Henderson spiller neppe både mot Southampton og Porto

Jordan Henderson er enda ikke 100 prosent, ifølge manageren.

9. feb 2018 kl 23.50 Arild Skjæveland

Mot Tottenham spilte Jordan Henderson i en time, før han ble tatt av banen. Liverpool spilte best mens kapteinen var på banen, men ga fra seg initiativet i den andre omgangen.

Henderson hadde da vært ute med skade siden han måtte forlate banen mot Arsenal like før jul. Nå antyder manager Jürgen Klopp at Henderson neppe kan spille både mot Southampton og Porto den kommende uken.

– Vi hadde det problemet mot Tottenham. Emre Can har spilt hele tiden fordi Henderson var skadet, og da Henderson kom tilbake men ikke var 100 prosent. I disse to posisjonene var det åpenbart at vi hadde et lite problem fysisk, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Det var bare i noen få minutter, men i disse minuttene tok de tak i kampen. Vi kontret ikke. Vi hadde noen muligheter, men ikke nok, og kontrollerte ikke kampen. Du kan ikke forsvare deg hele tiden mot et lag som Tottenham. Du må ha ballen og gjøre mer. Det er noe vi må forbedre.

Kan bli spart på søndag

Kapteinen var ikke på bildene fra klubbens trening fredag, og kan komme til å bli spart i søndagens kamp. På spørsmål om han kan spille både på St. Mary’s og borte mot Porto tre dager etter svarte manageren:

– Jeg synes ikke det gir mye mening, men dersom vi må gjøre det så må vi gjøre det. Det avhenger av de andre spillerne. Jordan kan alltid grave dypt, og innstillingen hans er strålende, så selvsagt kan han få det til.

– Det er det eneste vi må planlegge rundt, fordi han har hatt en skade, slik som vi må planlegge rundt Adam Lallana. Når kan vi bruke ham igjen? I en normal situasjon er det ikke noe problem, men i denne spesifikke situasjonen etter en skade vil det ikke være optimalt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]