Vi fulgte U23-kampenLallana så rødt da reservene tapte

Liverpool avsluttet kampen med ni mann.

5. feb 2018 kl 19.21 Arild Skjæveland

Etter en ganske positiv første omgang, gikk det meste galt i den andre omgangen for U23-laget.

Det var mange tøffe dueller og småstygt spill, og spesielt Danny Ings og Adam Lallana lot seg irritere. Til slutt rant det over for Adam Lallana, som direkte rødt. Han visste hva som kom, og var allerede i tunnelen da dommeren drog opp kortet.

Det har kommet litt motstridende rapporter for om Lallana nå må sone for førstelaget. Jack Wilshere ble utvist for en lignende situasjon mot Manchester City for Arsenals U23-lag i august, og måtte da sone på samme nivå som det røde kortet kom. Det vil nok bli klarhet i det veldig snart.

Mot slutten fikk også George Johnston sitt andre gule, og Critchley sitt lag måtte avslutte kampen med ni mann.

Lagoppstillingen

Dette er laget mot Spurs: Grabara, Masterson, Lewis, Johnston, Gallacher, Kane, Dhanda (Millar 72), Lallana, Ings, Solanke, Woodburn.

Benk: Kelleher, Camacho, N. Williams, Gomes.

Vi følger kampen i denne saken fra kl. 20.00.

Tottenham - Liverpool 1-0

2. omgang:

90. min: Der var det slutt. Liverpool taper kampen.
90. min:
Det legges til fire minutter.
88. min: Alt går galt nå. George Johnston skal stoppe en kontring, og feller Tottenham-spilleren. Han har allerede gult kort og må i dusjen. Nå er Liverpool bare ni mann.
83. min:
Liverpool med 10 mann har slitt med å skape store sjanser. Det er en kamp preget av mye stygt spill og dårlig stemning mellom spillerne.
72. min:
Første bytte for Liverpool. Millar kommer inn.
66. min:
Mer dårlig nytt. Nå sitter Danny Ings nede og må ha behandling på ankelen. Ings kommer seg på beina igjen, men er veldig misfornøyd med dommeren.
62. min:
Adam Lallana blir utvist! Han reagerer med sinne og tar tak i en Tottenham-spiller etter at han er for hard i en duell. Nå må Liverpool spille med 10 mann. Lallana er i tunnelen før det røde kortet er oppe.
55. min: 1-0 Tottenham.
Jack Roles scorer for vertene. Plutselig er Spurs fire mot to. Ballen havner hos Roles på bakre stolpe. Grabara kommer på ballen, men klarer ikke å stoppe den fra å gå i nettet.
52. min:
Sterling med et bra raid. Grabara er ute og gjør seg stor. Ny flott redning av den polske keeperen.
51. min:
Bra Liverpool-angrep. Dhanda slår et dypt innlegg. Lallana header tilbake til Lewis som skyter rett på keeper.
46. min:
En ufin takling på Adam Lallana umiddelbart i den andre omgangen – men det ser ut til å gå bra med midtbanespilleren.

1. omgang:

45. min: Etter to minutter overtid i den første omgangen blåser dommeren av. Det har vært en kamp med veldig mange sjanser på en dårlig gressmatte. Det er nesten utrolig at det fortsatt er målløst.
43. min:
Dominic Solanke ligger nede med smerter etter en duell. Han kommer seg på beina igjen.
41. min:
Jack Roles fyrer av fra 18 meter. Grabara kaster seg til venstre og gjør en kjemperedning.
34. min:
Masterson finner Solanke med en strålende ball. Han løfter ballen over en forsvarer og lader kanonen – men ballen blir klarert før han får skutt på volley. Nøler litt der Solanke.
33. min:
Dhanda blir felt utenfor boksen, og Liverpool har frispark i bra posisjon. Dhanda skyter rett i muren.
28. min:
Stor sjanse for vertene, som ruller opp på høyre. Det spilles ut til en Tottenham-spiller, men han avslutter høyt over fra god posisjon. Veldig stor sjanse.
26. min:
Sterling med ny stor sjanse for Tottenham, men Grabara kommer ut og hindrer en god avslutning.
25. min: Sterling avblåses for offside.
23. min: Etter en god periode for Liverpool har Tottenham et par gode muligheter blant annet ved Sterling. Men Liverpools forsvar får slått unna.
21. min: Ings kommer nærmere og nærmere. Avslutter over etter å ha tråklet med seg ballen inne i feltet etter et frispark denne gangen.
19. min: Ings med ny dobbeltsjanse, først på heading etter nok et innlegg fra Woodburn, og så prøver han et hælespark. Men treffer ikke ordentlig på noen av dem.
16. min: Stor sjanse for Liverpool når ben Woodburn finner Danny Ings midt inne i feltet. Ings demper lekkert, men skuddet går utenfor. Kampens største sjanse for Liverpools del.
13. min: Dhanda forsøker en gjennombruddspasning i bakrommet for Lallana, men den slås litt for hardt. Angrepet avsluttes med corner fra Lewis. Liverpool fester grepet i motstandernes angrep etter corneren, men kommer ikke til noen sjanse.
10. min: Etter en rolig start på kampen kommer Totteham til langskudd, men forsøket fra Duncan går langt utenfor. Like etterpå får hjemmelaget en ny sjanse med avslutning fra skrått hold fra Keanan Bennetts, som går utenfor.
4. min: Solanke med en stuss til Ings, ballen går tilbake til Solanke som blir hindret idet han skal avslutte. Bra samarbeid mellom de to førstelagsprofilene. Vi får håp vi får se mer fra de to i kveld.
2. min: Tottenham med farlig innlegg, som Grabara henter ned.
1. min: Kampen er i gang.

Førstelagsspillere som Adam Lallana, Dominic Solanke og Danny Ings starter for Liverpool U23 borte mot Tottenham i kveld. Adam Lallana har mistet de siste kampene med skade, og gjør her sitt comeback. Han har kun spilt 222 minutter førstelagsfotball denne sesongen, og trenger kamper for å spille seg i form.

Verken Dominic Solanke eller Danny Ings kom på banen mot Spurs i går, og får spilletid i kveld. I tillegg får 18 år gamle Tony Gallacher sin første start, etter overgangen fra Falkirk i januar. Herbie Kane leder laget som kaptein for aller første gang.

Det er et meget sterkt lag Neil Critchley stiller med – under en uke etter at flere av hans mest sentrale spillere denne sesongen ble sendt på utlån.