Liverpool i forhandlinger om norsk 13-åring

Toppledelsen i Tromsø reiser til Liverpool på onsdag.

27. feb 2018 kl 14.42 Arve Vassbotten

Ifølge iTromsø.no skal Tromsøs toppledelse reise til Liverpool på onsdag for å forhandle fram en intensjonsavtale for 13 år gamle Isak Hansen-Aarøen.

Både klubbens sportssjef Svein-Morten Johansen, hovedtrener Simo Valakari og styreleder Per Aronsen skal være med i forhandlingene med klubben.

Talentet har vært på prøvespill i både Liverpool og Manchester United, men skal også ha avtalt prøvespill med bynabo Everton.

– Det er først og fremst en dialog. Regelverket tilsier at han ikke kan skrive under før han fyller 16 år. Så da skal vi forhandle fram en intensjonsavtale om at han drar dit når han fyller 16. Så skal han være i TIL fram til da, sier Johansen til iTromsø.no.

Tre viktige punkter

I så fall vil han dra til Liverpool sommeren 2020.

– Det er tre ting som er viktig. Det første er at vi har en sjanse til å få en gutt fra Tromsø til en av verdens største fotballklubber. Det andre er fra klubbens side at det blir en avtale som ivaretar våre interesser. Vi vet litt fra før hva som har vært i lignende avtaler. Det tredje er at dette gir oss en mulighet til å få en relasjon til en slik type klubb. Det er noe vi lenge har traktet etter, sier Johansen til avisen.

Faren til Isak, Sverre Aarøen, sier han og familien ikke skal reise over nå.

– Det eneste jeg kan si er at jeg og Marianne (Hansen, mamma til Isak, journ.anm.) var over i Liverpool i helga og kosa oss på kamp, mens Isak var på Bardufoss og spilte for TIL C.Saken står der den har stått, det er ingenting nytt fra vår side, sier pappa Sverre Aarøen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]