Liverpool U18 - Wolverhampton U18 2-1Flott seier for Steven Gerrards meget unge U18-lag

Liverpool U18 vant igjen etter to strake ligatap. To spillere som spilte sin første kamp fra start for laget gjorde målene. Gjestene med en redusering på overtid.

24. feb 2018 kl 12.29 Einar Kvande

Sluttrapport

Liverpool ble liggende lavt for å trygge inn seieren i andre omgang, og skapte svært lite fremover. Gjestene klarte ikke å spille seg til mange muligheter, men reduserte på overtid, og skapte et par hektiske sluttminutter før de røde kunne juble for seieren. Scoringene til ungguttene Remi Savage og Jack Bearne i første omgang ble derfor helt avgjørende. Bearne var kampens store spiller, men ble byttet ut i andre omgang, dyktig sliten som han var.

2.omgang

90+3.min: 2-1 TOWNSEND. Et farlig innlegg slås inn fra venstre. Jaros gjør en glimrende beinparade på den første avslutningen, men Townsend får et nytt forsøk og setter ballen høyt i nettet over den liggende keeperen.

90+2.min: Savage med en sen takling høyt i banen. Gult kort.

90.min: Cain får noen minutter på slutten av kampen. Nok en 16-åring. Han erstatter Brookwell.

89.min: Wolves med en heading over mål på et innlegg fra venstre.

86.min: Wolves får frispark utenfor hjørnet av 16-meteren. Det slås høyt over Liverpools mål.

85.min: McAuley sender i vei et elendig skudd over mål fra 16 meter, etter en fin pasning fra innbytter O'Rourke.

83.min: Nytt Liverpool-bytte. Boyes ut. O'Rourke inn. Enda en 16-åring.

79.min: Jaros får hånden på en ekkel volley fra 16-meteren. Liverpool-keeperen må gi en retur, men røde drakter får ryddet unna.

78.min: Sharif er ikke heldig med en takling, og Wolves kontrer og skaffer seg et hjørnespark.

77.min: Liverpool-kontrer, men McAuley sender i vei en mellomting mellom et innlegg og et skudd, som går bak mål.

75.min: En våken Jaros er langt ute og rydder unna et fremspill.

74.min: Misforståelse mellom keeper og en Wolves-forsvarer, gjør at Liverpool får en billig corner.

72.min: Liverpool bytter. Walls inn for Bearne.

70.min: Wolves bytter igjen.

68.min: Bearne er nær å komme gjennom på en ny kontriang, men Sanderson rydder opp for Wolves.

65.min: Rhys Williams med en viktig blokkering på et godt innlegg fra venstre.

62.min: Wolves med sitt første bytte. Feeney inn for Thompson.

61.min: Det meldes at serieleder Manchester United har slått tabelltoer Everton 4-1 på Carrington. Det betyr at Liverpool vil passere Everton på tabellen om resultatet i denne kampen står seg.

58.min: Bearne skaper hodebry for Wolves-forsvaret igjen, og Clarkson vipper fri Sharif. Lobbet til sistnevnte går imidlertid utenfor.

57.min: Wolves får frispark i god posisjon etter en hands av Larouci. Liverpool får klarert.

56.min: Larouci spilles fri i god posisjon, men får ikke nok kraft bak avslutningen, og Wolves sin keeper har ingen problemer med å redde det lave skuddet.

53.min: Williams slipper sin mann fullstendig i feltet på frisparket, men klarer å komme ned til dødlinja slik at han får blokkert innlegget til corner.

53.min: Liverpool-stopper Rhys Williams får gult kort for en dårlig timet takling.

52.min: Et Liverpool-frispark går rett inn til gjestenes keeper.

50.min: Wolves-keeper Jackson Smith er på skovtur i feltet når frisparket slås inn, med det dømmes frispark til målvakten.

49.min: Bearne, som har hatt en strålende debut, sparkes ned av tidligere Liverpool-junior Diego Lattie ute ved sidelinja. Sistnevnte får et fortjent gult kort.

48.min: Larouci med et viktigt defensivt bidrag, da han forhindrer et fint gjennomspill å nå frem til mottaker.

46.min: Andre omgang er i gang på akademiet.

Pauserapport

To unge spillere som starter sin første kamp for Steven Gerrards U18-lag har gitt Liverpool en tomålsledelse til pause. Venstrebacken Remi Savage åpnet scoringene, da han satte ballen i mål fra kloss hold etter klabb og babb i feltet i etterkant av et frispark. Livlige Jack Bearne økte ledelsen til 2-0 like etterpå, etter en flott Liverpool-kontring. Kampen åpnet litt nervøst, men Wolves var i ferd med å feste grepet da Liverpool tok ledelsen. Etter dette har det vært mest Liverpool, og Bearne kunne fort ha økt ledelsen like før pause. Rett før det hadde Wolves sin største sjanse i omgangen, men Vitoslav Jaros i Liverpool-målet reddet glimrende da Ryan Giles fyrte av fra ti meters hold.

1. omgang

45+1.min: Larouci skaffer Liverpool en corner. Wolves får klarert hjørnesparket.

45+1.min: Jack Bearcne er nær ved å øke Liverpoold ledelse, men det lave skuddet går centimetere utenfor høyre stolpe. Godt forarbeid av Sharif, og en meget stor Liverpool-sjanse.

43.min: Savage glir, og Ryan Giles kommer fri for gjestene. Wolves spilleren går på tvers i feltet, før han fyrer av. Vitoslav Jaros gjør en kjemperedning, og situasjonen ender med en corner for gjestene. Wolves sin beste sjanse i kampen så langt.

37.min: Ny Liverpool-kontring, og Wolves må ty til ulovlige midler. Nytt frispark i god posisjon, hvor Liverpool vil ha corner, men det dømmes utspill. Feil av dommeren.

33.min: 2-0 BEARNE. Liverpool kontrer. Bearne finner McAuley. Kapteinen skyter hardt fra 13 meter. Keeper gir retur, og Jack Bearne setter ballen i mål. Enda en målscorer som starter sin første kamp for U18!

31.min: 1-0 SAVAGE. Clarkson legger frisparket inn i feltet, og ballen lander i beina på Remi Savage, som setter ballen i mål fra kloss hold i sin første start for U18-laget!

31.min: Sharif holdes i trøya av Crabtree. Frispark til Liverpool utenfor hjørnet av 16-meteren, til venstre for mål.

28.min: To Liverpool-spillere er nede med skader samtidig. Larouci og Clayton. Det virker som franskmanen Larouci har fått en smell på innsiden av venstre kne. Clayton ble skadet i et sammenstøt like foran mål etter et innlegg fra venstre. Begge kan fortsette kampen etter litt behandling.

22.min: Kampens beste sjanse så langt. Liverpool med fint forspill før det legges inn til kaptein McAuley, som er fullstendig umarkert inne i feltet, men dessverre går headingen rett i fanget på keeper.

20.min: Tom Clayton sparker unna et Wolves-innlegg fra venstre. Wolverhampton har tatt over føringen i kampen.

17.min: Et hodestøt fra Williams på en Clarkson-corner går over gjestenes mål.

15.min: Wolves skyter et par meter utenfor fra drøye 16 meter.

9.min: Gjestene får frispark like utenfor hjørnet av 16-meteren, i god posisjon. Innsvingeren blir ryddet unna. Det unge Liverpool-laget har begynt kampen bra, og har vært mye inne på Wolves sin banehalvdel frem til nå.

1.min: Kampen er igang.

Tagseth ute med skade

Liverpool U18 stiller et ekstremt ungt lag mot Wolverhampton i dag, med en midtbane bestående kun av 16 og 17-åringer. For de som savner norske Edvard Tagseth, så er han ute med en skade som sitter mellom kne og hamstring. Det var også årsaken til at han ikke var involvert med U19-laget i UEFA Youth League mot Manchester United.

Liverpools lag: Jaros, Clayton, Williams, Savage, Boyes (O'Rourke 83), Larouci, Clarkson, Brookwell (Cain 90), Sharif, Bearne (Walls 72), McAuley.

Reserve: Atherton.

Glen McAuley får æren av å være lagets kaptein, på sin 18-årsdag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]