Rafael Benítez har aldri tapt mot Liverpool

Heldigvis har han ikke hatt så mange forsøk.

27. feb 2018 kl 22.17 Arild Skjæveland

På lørdag skal Rafael Benítez lede et annet lag enn de helrøde på Anfield for fjerde gang. Det blir hans sjette kamp mot klubben han ledet fra 2004 til 2010 – og så langt har han aldri tapt.

Lørdag kl. 18.30 kommer spilles hans sjette kamp mot sin gamle arbeidsgiver.

Første møte

Rafa ble ny manager i Valencia etter Hector Cuper i 2001. Allerede i hans første sesong på Mestalla vant laget La Liga, foran Deportivo La Coruna, med Real Madrid på tredje- og Barcelona på fjerdeplass.

I den påfølgende sesongen skulle Liverpool møte Valencia i gruppespillet i Champions League. Valencia utspilte Gerard Houlliers lag på Mestalla og vant 2-0. Halvannen måned senere viste de seg igjen som det beste laget, da de vant 1-0 på Anfield etter at Francesco Rufete scoret kampens eneste mål.

Benítez skulle vinne enda en ligatittel og UEFA cup, før han ble manager for Liverpool.

Kom tilbake med Chelsea

Etter at Roberto Di Matteo fikk sparken som Chelsea-manager i november 2012, fikk Benítez jobben midlertidig på Stamford Bridge. Spanjolen var ikke den mest populære mannen blant supporterne, men ledet laget til Europa League-triumf, og sikret en tredjeplass i ligaen.

HUSKES BEST FOR:
HUSKES BEST FOR:  At Luis Suarez bet Branislav Ivanovic er det som huskes best fra Rafas første besøk på Anfield med ny klubb etter at han mistet jobben.

Den sesongen var han tilbake på Anfield som manager for første gang etter at han mistet jobben i 2010.

Selve kampen endte 2-2 etter at Luis Suarez utlignet på overtid, men har i ettertid kun blitt husket for at Liverpools superspiss bet Branislav Ivanovic, og fikk 10 kamper karantene.

To møter med Newcastle

Rafael Benítez fikk Newcastle-jobben i midten av mars 2016, med mål om å redde plassen. Allerede 13 dager inn i sin nye jobb, skulle han tilbake til Anfield for å møte gamleklubben.

Igjen ble sluttresultatet 2-2, etter at Liverpool hadde ledet 2-0 og så ut til å ha full kontroll. Newcastle rykket ned det året, men Benítez ble med ned, og rykket direkte opp igjen.

1. oktober var det siste møtet mellom lagene. En praktscoring fra Philippe Coutinho ga de helrøde ledelsen, men Joselu utlignet, med god hjelp fra Joel Matip.

Vi får håpe at alle gode ting er seks, og at Benítez omsider får seg et tap mot Liverpool når lagene møtes lørdag kveld!

SEKS ÅR:
SEKS ÅR:  Rafael Benítez ledet Liverpool i 350 kamper fra 2004 til 2010.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]