Scoringsbonanza i Champions League

En ny runde med kamper i Mesterligaen er spilt, og Liverpool scorer bokstavelig talt høyt på flere statistikker.

22. feb 2018 kl 00.03 Torbjørn Flatin

Flest mål

Liverpool har scoret 28 mål på seks gruppespillkamper i Champions League, samt 5-0 mot Porto i første kamp i 1/8 finalen. Det inkluderer da 7-0 mot både Maribor og Spartak Moskva.

Det er mest av alle i Champions League, og gir smått utrolige fire mål i gjennomsnitt pr. kamp. De neste på listen er Paris Saint-Germain med 26, Real Madrid (20), Bayern (18) og Manchester City (18).

Best målforskjell

Liverpool har sluppet inn seks mål på disse sju kampene, som gir et gjennomsnitt på 0.86 pr. kamp. Barcelona er for øvrig best med to innslupne (0.29) før Manchester United med tre baklengs (0.43).

De røde topper dermed også målforskjellen med 28-6 og 22 mål i pluss. Foran PSG med 19 og Manchester City med 13.

Ti scoringer med venstra

På statistikken til UEFA er de 28 scoringene fordelt på 10 med venstre fot, 15 med høyre fot, 2 på hode og 1 på en annen måte(!). 24 av målene har kommet inne i straffefeltet, med fire avslutninger som har gitt nettkjenning har vært utenfor 16-meteren. Et mål er kommet på straffespark.

Liverpool har fått 53 cornere på disse sju kampene, eller 7.57 cornere i snitt. Det er «4.plass», etter Sevilla (61), Real (60) og Bayern (59). Det er kommet 27 cornere i mot, eller 3.86 i snitt.

Toppscorere

På toppscorerlisten har Liverpool tre mann inne blant de åtte øverste. Cristiano Ronaldi har 11 mål (tre straffer), foran Roberto Firmino og Harry Kane med sju fulltreffere. Fem spillere har seks mål – Neymar (PSG), Sadio Mané, Mohamed Salah, Edison Cavani (PSG) og Wissam Ben Yedder (Sevilla).

Firmino har scoret to med venstre, to med høyre og et på hode. Mané har fem med høyre og et på hode. Salah har fire med venstre, et med høyre og så virker det ikke som at han har fått registrert 4-0 mot Maribor som nærmest med begge ben vant «duellen» med Firmino om å komme først.

James Milner topper suverent listen om registrerte målgivende pasninger med sju. Neste spiller har fire, og som inkluderer Roberto Firmino.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]