Slik spilte elevene til Stevie G

Liverpool U19 fikk en opptur etter flere svake resultater for Liverpools aldersbestemte lag i det siste, da de beseiret Manchester U i hva som tilsvarer Champions League for juniorer.

21. feb 2018 kl 19.22 Torbjørn Flatin

Liverpool tok en tidlig ledelse ved kapteinen Ben Woodburn, som var flyttet ned fra førstelagstroppen til Jürgen Klopp, da han headet inn et overlegg fra Neco Williams.

De første 40 minuttene var det røde hjemmelaget klart best, og Curtis Jones og Herbie Kane hadde store sjanser til å øke ledelsen. Fem minutter før pause knallet Chong hos Manchester United en ball i tverrliggeren, og gjestene hadde også en bra sjanse til helt mot slutten av omgangen. Det skal nevnes at Dixon-Bonner også rakk å sende avgårde et skudd fra Liverpool som gikk via tverrliggeren og over.

Etter pause overtok Manchester United mye av spillet, selv om Liverpool også hadde enkelte sjanser i en meget underholdende kamp. De røde forsvarte seg imidlertid bra og da innbytter Rafael Camacho fikk kjempetreff fra hjørnet av 16-meteren etter 78 minutter var seier og avansement sikret.

Liverpool møter nå Manchester City borte i kvartfinalen i UEFA Youth League.

Liverpool: Grabara, N.Williams, Masterson, Johnston, Lewis, Dixon-Bonner, Kane, C. Jones, Woodburn (McAuley 90), Adekanye (Camacho 71)

Manchester U: Laird, Warren (Tanner 60), Williams, O’Connor (Burkhart 84), Garner (Bughail-Mellor 84), Barlow, Gomes, Hamilton, Chong, Bohui
Gule kort: Barlow, Warren

Liverpools spillere:

Kamil Grabara (19)
Den polske keeperen er regnet som et stort talent, og måtte i 2.omgang ta fram et par kvalifiserte redninger på sjanser fra Manchester United da han måtte reagere hurtig på avslutninger fra kort hold. Hadde nær gjort en kostbar kjempebrøler da han spilte ballen til en motstander ved kanten av 16-meteren og Johnston måtte være reddende engel på streken.

Neco Williams (16)
Debuterte på Liverpool U19 og gjorde en meget positiv kamp. Ikke minst fremover var han villig til å komme på løp og var et stadig alternativ for aktive Adekanye. Fikk også assist på 1-0 scoringen.

Conor Masterson (19)
Iren har stor ro og er kald i de fleste situasjoner. Stod bra opp sammen med sin partner Johnston da gjestene presset på i 2.omgang, selv om han da ble mer utfordret i duellspillet.

Georg Johnston (19)
Johnston er født i Manchester og har representert Skottland, og vil ha trivdes i et slikt rivaloppgjør. Sterk i duellene da forsvaret fikk mer å gjøre etter pause.

Adam Lewis (18)
Det er ingen hemmelighet at scouseren med den presise venstrefoten er en av spillerne man virkelig har forhåpninger om på akademiet. Ny bra kamp, selv om han ikke var på sitt mest dominerende.

Elijah Dixon-Bonner (17)
Slepen midtbanespiller med en fortid i Arsenal, og som viste seg fram med et par langskudd. Kjemper bl.a. med Edvard Tagseth om en plass på laget.

Herbie Kane (19)
En av de mer rutinerte spillerne på dette laget og som spilte på aldersbestemte landslag for England sammen med Trent Alexander-Arnold. En solid sentral midtbanespiller som er god til å holde på ballen og var fremtredende da Liverpool styrte spillet i 1.omgang.

Curtis Jones -
Curtis Jones -  lovende spiller hos Liverpool FC.

Curtis Jones (17)
Drivkraften på Liverpool U18 spilte i denne kampen nærmest venstrekant, og ikke sentralt slik han pleier. Hadde flere gode initiativ, var alltid spillbar, og kom til flere brukbare sjanser som han ikke greide å utnytte fra litt skrå hold. Et stort talent.

Bobby Adekanye (19)
Eksplosiv spiller med kraft og stor fart, men som har vært mye plaget med skader. Har totalt sett hatt en god sesong i Liverpool denne sesongen og var lenge en stor trussel også for Manchester United med sin direkte spillestil. Har en fortid bl.a. i Barcelona, spilleren som er født i Nigeria men nå representerer Nederland.

Ben Woodburn (18)
Spilte som den mest tilbaketrukne av to angripere, hvor han kan bruke både sine avslutteregenskaper og evne til å se situasjoner tidlig og også være en tilrettelegger. Et stort aktivum for Liverpool U19 når de får låne ham fra Melwood, og var involvert i mange av Liverpools beste angrep inkludert ved å heade inn åpningsmålet.

Liam Millar (18)
Kanadieren har hatt en god sesong på Liverpools yngre lag, men dette var en kamp hvor han sjelden kom med i spillet som noe av en ensom spiss. De røde kom ofte fram på sidene, men servicen til Millar i midten var ikke all verden.

Rafael Camacho (17)
Portugiseren er en spennende spiller som kan spille i flere posisjoner, selv om han kan være litt av og på. I dag var han på da han etter sju minutter som innbytter banket ballen i motsatt hjørne fra kanten av 16-meteren og med kampens prestasjon da han besørget 2-0.