Spennende innspurt for U23-laget

Topper tabellen med seks kamper igjen å spille. Møter West Ham i morgen.

16. feb 2018 kl 11.37 Einar Kvande

Liverpool U23 kjemper om ligamesterskapet i Premier League 2, og i morgen er det unge mannskapet til Neil Critchley vertskap for West Ham på akademiet i Kirkby, med avspark klokken 16.00.

Critchleys mannskap ligger ett poeng foran Arsenal på andreplass, og begge lag har seks kamper igjen å spille. I forrige kamp tapte Liverpool 1-0 for Tottenham på bortebane.

– Vi kjemper fortsatt i toppen av tabellen. Vi ønsker å vinne i morgen, men så lenge guttene viser de rette holdningene og gir alt er jeg fornøyd med det. Det er ikke alltid man får resultater som fortjent, sier U23-manageren til Liverpoolfc.com.

– Det viktigste for oss er å utvikle spillere, og derfor har vi sendt flere spillere på lån. Det betyr at noen av våre yngre spillere får en ny utfordring med U23-laget. Det kan bety at resultatene blir svakere i en periode, men forhåpentligvis blir de ikke det. Vi er fortsatt med i toppen, og vil gi alt mot West Ham, lover han.

– Vi ser frem til kampen. Sist vi spilte på akademiet tapte vi for Swansea, så vi håper å reise kjerringa i morgen. Det blir en vanskelig kamp for oss, da jeg antar at West Ham vil stille med eldre og sterkere spillere enn vi gjør. Det blir en fysisk test for våre gutter, men vi skal forsøke å spille vårt eget spill.

– Jeg gleder meg til å se hvordan våre unge gutter vil klare seg, for det blir en utfordring for dem. Men de beste spillerne vil venne seg til det.

– Vi spilte en veldig god kamp mot West Ham i Dagenham tidlig i sesongen, og vant 2-0 den kvelden. Men West Ham er et lag som alltid vil skape problemer for deg. De er godt organiserte og aggressive. Vi må være fullt konsentrerte og kjempe for hver eneste ball over hele banen gjennom 90 minutter, sier Critchley.

Ungt mannskap

– Vi har en yngre tropp nå, ut sesongen. På en måte er det nesten som å starte på nytt igjen. Det er bra for våre unge spillere, for de får muligheten til å presse seg selv litt mer, og nå det neste nivået. Det bør de ønske å gjøre.

I U23-lagets forrige kamp, cupkampen hvor det ble tap 1-0 for Bristol City, fikk unge gutter som Rafael Camacho, Elijah Dixon-Bonner, Tom Clayton og Edvard Tagseth fra U18-laget sin U23-debut.

– Vi har vel aldri tidligere stilt med et yngre U23-lag enn vi gjorde i den kampen. I alle fall ikke de siste årene. De viste modenhet, og ble ikke skremt av nivået. Det var oppmuntrende. Jeg synes de hadde fortjent minst uavgjort.

Kane ny kaptein

Herbie Kane er nå lagets kaptein, etter at Corey Whelan og Harry Wilson ble sendt på utlån.

– Herbie har virkelig vokst som spiller de siste ukene. Han er blitt lederen i gruppen. Hans prestasjoner har vært av ypperste merke, så han fortjener kapteinsbindet. Jeg tror det vil utvikle ham både som person og som spiller, og jeg tror det vil være veldig viktig for Herbie.

Vanskelig start for Gallacher

Tony Gallacher har fått en litt vanskelig inntreden på laget etter overgangen fra Falkirk i januar.

– Det har vært veldig vanskelig for Tony, for vi kjøpte ham som venstreback, men har brukt ham som midtstopper i en bakre treer. Han har vært den som har spilt lengst til venstre av de tre bak. Vi har et yngre lag nå enn tidligere i sesongen, og derfor synes jeg det blir litt urettferdig å dømme ham for tidlig. Han har funnet seg til rette i gruppen, og er en likandes kar. Han trener godt, med gode holdninger, og er fokusert. Jeg er sikker på at han vil bli bedre. Vi må bare være tålmodige med ham, og gi ham tid til å slå rot her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]